Факторите за катастрофата с осем коли в центъра на София

...
Факторите за катастрофата с осем коли в центъра на София
Коментари Харесай

Експерт: Само у нас пътищата все още се почистват с луга и пясък

„ Факторите за злополуката с осем коли в центъра на София са сложни. Бихме могли доста да кажем за почистването на пътната настилка. Само в България това към момента става с луга и пясък “. Това съобщи Красимир Георгиев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България пред Би Ти Ви. Според него има по-щадящи химически химикали, които държат пътната настилка суха.

Катастрофа с 8 коли в центъра на София провокира запушване в пиковите часове. При случая пострадаха четирима души, а измежду тях и две деца. На бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ бетонните колчета са пометени.

„ Българинът зад кормилото мисли за всичко друго, само че не и за придвижването и сигурността. Като прибавим това, че когато сме зад кормилото си пишем на телефона, приказваме си и сходни неща, в един миг се оказва, че този пред нас е спрял. Тогава изпадаме в суматоха и скачаме на спирачката “, добави той.

„ Шофьорът е живият фактор. Той може да компенсира минусите на неодушевените фактори. Ако водачът не бърза, 60% от злополуките ще бъдат спестени “, акцентира Георгиев.

Според него в системата за дееспособност има пропуск, което разрешава на водачи с епилепсия да карат, защото връзката сред КАТ и болничните заведения я няма.

„ Това е една дребна причина. Да кажем, че на 100 произшествия една е поради тази причина “, добави той Георгиев.

„ Грайферът има отношение, в случай че тръгнем да вършим офроуд. За положителното сцепление на гумата значение имат съставните елементи при производството – какъв брой полиестер, какъв брой каучук има, а това е съобразено от температурните условия, в които ще се кара “, безапелационен е ръководителят на управителния съвет на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

Той акцентира, че летните гуми се втвърдяват през зимата, което понижава сцеплението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР