ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: На 10 ноември 1989 година бяхме излъгани, измамени и заблудени

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Днес, на историческия 10-и ноември може да се направи следния паралел.

През 1989 година чухме заклинанията: " Идва зима ", " Идват рецесии ", " Идват тежки времена ", " Сега не е време за опълчване ", " Сега би трябвало да се обединим ", " Сега би трябвало да загърбим разликите, да не се ровим кой какво е направил, а да мислим за заплатите на хората ". Бяхме излъгани, бяхме излъгани, бяхме заблудени. Насилници и жертви седнаха дружно и сякаш като равни започнаха да вземат решение проблемите на жертвите. Да, вярно четете, насилниците се правеха, че вземат решение проблемите на жертвите. Но на процедура си решаваха своите проблеми. И замитаха следите на всичко, което са създали. Затова няколко десетилетия не можем да се оправим.

През 2022 година слушаме безусловно същите заклинания. И то по един още по-нагъл метод. Директно, хилейки се, без капка позор. И с толкоз доста неистини, че като че ли лъжец продава въздух под налягане. И още веднъж ни се предлага да забравим кой ни открадна 12 години от живота, единствено и единствено да върнем един комунист-милиционер на власт.

Това е същинският проблем. Това е разделянето. Насилници и жертви. И неналичието на произнасяне, на смирение, на филтриране, това задълбава разделянето.

Имаше и за уотабаутизмите на Борисов, и за странното държание на Радев, и за всичко. И за всичките неистини, като да вземем за пример, че на 10-и ноември 1989г. Борисов си имал охранителна компания. Сериозно ли го сподели това?

Силно се надявам, че нито една парламентарна група няма да се поддаде на пропагандния напън и няма да клекне на милиционера-комунист.

А умните хора в ГЕРБ единствено това ще ги запитам: Докога ще търпите всичко това? Докога?

(от фейсбук страницата на автора)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР