ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Радан Кънев: Правителство за зимата е несериозно и опасно. Борисов днес отново се опита да отвори капан

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Евродепутатът Радан Кънев разяснява на страницата си в обществената мрежа днешното присъединяване на Бойко Борисов в ефира на bTV. Кънев бе безапелационен, че през днешния ден водачът на ГЕРБ, за кой ли път, се опита да отвори капан. Но този път няма кой да влезе в него. Кънев е направил разбор и на трите " червени лампи " от изявлението на Борисов:

1) " Кабинет за 3-6-9 месеца " (ако ще има избори " две в едно " с локалните, са 9 месеца + длъжностен кабинет).
Подобно " държавно управление за зимата " е несериозно и рисково. Времето е изцяло незадоволително за сериозна политика, камо ли за съществено законодателство. Всичко ще остане стартирано и незавършено (и евентуално това е целта). Кабинет за няколко месеца е просто удължение на предизборната акция. И който познава господин Борисов знае, че е чудесно изчислено - при взаимоотношение с ГЕРБ, “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” ще понесат неизбежно електорални вреди. Тяхното възобновяване изисква сполучливи промени и положително ръководство - неизпълними задания за половин година. Сметката е ясна - Политическа партия и Демократична България да понесат загуби и да се явят на последващи избори отслабени.

2) " Личностите нямат значение, значимо е какво се договорим ".

Няма по-опасна логичност в сегашния миг. При цялостната (и заслужена) липса на доверие сред сътрудниците, само съответните хора, които упражняват изпълнителната власт, могат да основат доверие и сред сътрудниците от една страна, и сред ръководството и жителите, от друга.
Преди всичко - нужна е цялостна гаранция, че министър председателят, вътрешният министър, финансовият министър и така нататък са хора, които и с револвер в тила не могат да бъдат закарани в Банкя или Бояна да им дават указания.

3) Уж непоказен, само че за слушалите деликатно - изцяло явен знак, че Борисов ще държи да управлява Министерство на Енергетиката.

(Ясен като се стартира с флирта с министър Росен Христов, който от ден на ден наподобява като недоразумението на десетилетието, и напоителното насърчаване на прокремълските клюки против Кирил и Асен по газовата тема)

Това би трябвало да е ясна алена линия в договарянията. Енергетиката е сфера, в която работата на ГЕРБ през годините е меко казано противоречива, въздействието на мафията през тяхното ръководство - явно и безочливо. Преди всичко - сфера, в която са нужни смели и безапелационни промени, на които Борисов е потвърдено некадърен.

Неведнъж съм казвал, че съм ЗА намирането на форма на съдействие сред Политическа партия и Демократична България (като общ, преобладаващ и новаторски фактор в 48-мото НС) от една страна, и ГЕРБ - от друга. И оставам на тази позиция. Но това въобще не значи, че съм не запомнил личния си горчив опит или че не се изучавам от грешките и от багра, който съм изял.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР