ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

„Десатанизацията на Украйна“ е върхът на абсурда на руската пропаганда

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на polskienowiny.pl

На 25 октомври Русия стартира нова осведомителна акция против Украйна и Запада: след цялостния неуспех с в действителност нелепата тематика за „ мръсната бомба “, сякаш основана от Украйна, високопоставени съветски чиновници подеха приказката, че една от задачите на специфичната интервенция е " десатанизацията " на Украйна, тъй като на нейна територия работили стотици деструктивни секти, пристигнали от Запада.

Това бе декларирано от Алексей Павлов, заместник-секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. В същия ден Р. Кадиров съпостави украинците с дяволи и прикани да бъдат убивани като част от " десатанизацията ". Точно както Шойгу проповядваше на външните министри на водещи западни страни илюзията, че Украйна е основала „ мръсна бомба “, неуспехът на тази примитивна осведомителна акция принуди съветските пропагандисти да измислят следващите, този път още по-нелепи подмятания, изразени от Кадиров – изменник и марионетка на Путин, който за следващ път призна, че същинската цел на съветската инвазия е геноцидът на украинците на национална основа.

Обвиняването на Украйна и Запада в основаването и разпространяването на гореспоменатите „ деструктивни секти “ е неефикасно както по наличие, по този начин и по форма и априори няма да докара до стремежи резултат измежду западната аудитория. Кремъл се пробва да повлияе на най-невежите, тъмни и маргинални пластове на съветското общество, с цел да оправдае примирението измежду съветските военни с концепцията за битка със „ злото “, което „ гнилият Запад “ насажда в Украйна. Всичко това идеално се вписва във формата на типичната кремълска агитация, която постоянно е била ориентирана най-вече към вътрешната аудитория в подтекста на подклаждане на антиукраинска и антиевропейска изразителност.

На фона на военните неуспехи и фактическото проваляне на съветската войска, Кремъл стартира безредна пукотевица с сходни „ специфични осведомителни интервенции “: постоянно по еднакъв логаритъм, под изцяло фиктивен предлог, в композиция с добре известни политически или медийни фигури, които постоянно ще упрекват Украйна и Запада и ще възхваляват Русия. Това е последният коз на Кремъл и обезверен опит да сътвори най-малко дребна атракция за самоубийствената случка на „ специфичната интервенция “, която от дълго време се е трансформирала в геноцид на руснаците.

Руската агитация към този момент не интересува никого, както и априори не може да повлияе дейно на нищо: всяка демонстрация на сходни неистини де факто отслабва позицията на Русия, както и позицията на Путин, който показва пред целия свят, че слабостта на съветската войска, която прави геноцид над украинците, е народен симптом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР