ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Империята на Путин се разпада

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Империята на Путин към този момент се разпада

© Віталій Портников

Русия към момента продължава кървавата война в Украйна и наподобява, че Путин няма желание да стопира

Четири украински области, след Крим, са оповестени за част от Руската федерация. Путин заплашва Украйна и Запада. Но в това време империята му се разпада пред очите ни.

Войната на Путин против Украйна освен сложи под подозрение въздействието на Русия в постсъветското пространство. Тя унищожи това въздействие, от него остана единствено симулативност. Да, водачите на някогашните руски републики въпреки всичко се събраха на неофициалната среща на върха на водачите на Оперативно-наблюдателно дело в Санкт Петербург - и даже тогава не всички. Но дано погледнем най-малко участниците в тази среща. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян се договориха за кротичък контракт в Прага преди пътуването си до Русия, само че Путин и Лукашенко просто не бяха поканени там на срещата на върха на Европейската политическа общественост. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев в същия Санкт Петербург на икономическия конгрес отхвърли да признае „ националните републики “ на Донбас и приказва за „ квазидържавите “, основани от Русия. А президентът на Киргизстан Садир Джапаров отхвърли да взе участие в срещата на върха поради спора сред страната му и Таджикистан. Освен това прави усещане, че Русия по никакъв метод не може да повлияе на този спор сред двете страни от ОДКБ. И вследствие на това Киргизстан анулира военните учения на ОБКБ на своя територия и Русия трябваше да го преглътне.

Дори най-закоравелите шовинисти в Москва са принудени да признаят, че някогашните руски републики наблюдават от близко войната в Украйна и са уверени, че визиите за мощта на Русия са мощно пресилени. Руснаците постоянно са били подготвени да унижават слабите, само че когато бъдат отблъснати, губят цялото си измислено великолепие пред очите им. Ето за какво провалянето на Путин у нас ще докара освен до дефинитивна загуба на надзор над Украйна.

Това ще докара и до дефинитивна загуба на надзор върху цялото постсъветско пространство.

Империята дефинитивно ще почине.

Източник: espreso tv

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР