ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Внимание Кемтрейлс!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Няма да ви изгубвам времето с пролог какво е това. Въпросът е съответен.

Пръскат ни или това е конденз?

Попитайте който и да е и той ще има мнение. Непоколебимо мнение. Непоколебимо и извънредно поляризирано.

На фона на тази кавга могат да се създадат няколко забавни изводи. Първо и главно. Ние не имаме вяра на така наречените публични осведомителни източници. Това е, тъй като те са окупирани, разбирайте притежавани или спонсорирани от огромни, най-вече европейски световни медийни групи. Официалните медии към този момент са пропагандни канали. Те няма да разобличат нито един собствен рекламодател, даже и да продава откровена отрова, опакована в пъстър станиол. Все едно някой ви споделя кое сирене е хубаво и кое менте? Все едно на някой му пука за вас? Журналистиката е сведена до възторжено мисиркаджийство. Болшинството хора към този момент разчитат не на информация, а на личните си разсъждения. Разследващата публицистика е ликвидирана като такава или ѝ е разрешено да прави репортажи единствено за баби, които продават копър по тротоарите в центъра на София и не издават касови бележки. Затова, каквото и да кажат формалните медии, то се прима по-скоро като манипулативна неистина в сравнение с като информация.

Второ. Науката, която дава просто пояснение на феномена към момента не е изцяло абдикирала, макар, че и тя демонстрира дразнеща взаимозависимост от парите.

Официалното повторение, че моторите на самолетите вършат конденз не анулира въпроса: „ Добре, конденз има, само че може ли да има и нещо друго? Какво пречи някои самолети (далеч не всички), да ръсят някакви работи над главите ни? Няма нито един физичен или химичен закон, който да отхвърля едно такова изказване. Реално кондензът може и да е формалното лице на напълно други мероприятия? Но науката не преглежда тази опция. Тя твърди, че това е конденз, което не я прави просвета, а също форма на агитация.

Трето. Отчетливата наклонност, хората съмняващи се в горните две неща да бъдат изкарвани тъпи. Не, драги ми. Да се съмняваш не те прави тъп. Освен, че това наскърбява и нервира, не носи никаква доказателствена изгода за това, какво се случва над главите ни. Основна движеща мощ в науката е подозрението.

В интерес на истината няма по какъв начин да не се зададе и въпросът: „ Защо, по дяволите, в случай че ни пръскат с всякакви неща не го вършат през нощта? “ Колко елегантно би било. Странно е, че пропагандата машина не се е сетила по тази причина. А тя не е тъпа?

Четвърто и най-обезсърчително. Ние не разполагаме с цялостна власт над небето си. Нито можем да го защитим, нито да го стопанисваме в цялостния смисъл на думата. Зависими сме до последния нит на последния нехвърчащ хеликоптер. Разчитаме на непозната почтена дума, а това също не е мотив за доверие.

Но най-симпатичното, както загатнах първоначално е, че стане ли въпрос за Кемтрейлс обществото се разделя на две. Независимо от кои сте, то съгласно вас другите са тъпи. А не са „ другите “. Тъпи сме всички ние. Повярвайте ми, няма нищо по-податливо на операции и надзор от едно разединено общество. Или племе. Или изчезващо племе. Или жители на територия. Както предпочитате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР