ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Защо ни писна да ни обясняват, че сме се уморили от избори…

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Трябва ли да ни пука, че идват избори? По скоро – не. Ще минат и ще заминат, ще дойдат идващите. Дали към този момент ще са предварителни, или естествени – какво значение има. Всъщност, въобще дали би трябвало да ни интересува, че идват избори. Дали след тях нещо ще се промени…

Но несъмнено ни писна едно нещо. Да ни изясняват, че хората сме се уморили от избори.

Разни съвременни „ политици “, в действителност най-много хрантутници, които усетиха благината на властта, към този момент ни заливат от тв приемника, че, виждате ли, хората се били уморили да вървят да гласоподават. И е по-добре да се направи кабинет, тъй като имал значими работи да прави. Нали това слушахме допреди има няма месец. Аман.

А те, полиците, не се ли умориха да ни лъжат какви чудеса от смелост ще свършат за нас, разбирай народа, с цел да живеем по-добре.

Значи от нелепостите им, които бълват, не би трябвало да се уморяваме, а би трябвало да е уморително, че в една неделя ще идем да пуснем бюлетина, тъй като всеки от нас желае нещо по-добро.

Че и някой различен ми, пардон ни, споделя, по какъв начин ние сме се уморили. Училището, в което гласоподавам, е на към 700-800 метра.

Е какъв брой пък да се уморя да ида до там. Дали ще ида до уредите за гимнастика, тъй като вървя постоянно, или в една неделя отново ще ида там, само че с друга цел – доста е уморително.

Защо част от партиите на желаеха избори?
Защото спонсорите им вадят пари. А да вадиш пари през 4-5-7-8 месеца… Е това към този момент е доста уморително. А по този начин и средствата понижават. То би трябвало и да ги имаш. Последните данни – с новост към 11 септември, демонстрират, че общият бюджет на партиите за реклама в медиите за изборите в този момент, 10 дни след началото на предизборната акция, възлиза на обща стойност от 1 255 230 лева (без ДДС). За информация, два дни преди края на акцията през ноември 2021 година, участниците бяха заделили за медии 1 759 585 лева (без ДДС). Данните са от Института за развиване на обществената среда. „ Умориха “ се парите на партиите за реклама, тъй като все още са с 500 000 лв. по-малко.

Но да правиш акция през няколко месеца и това не е оферта за партиите.

Какво толкоз ново нещо ще измислиш, с цел да поднесеш на хората. Какво толкоз ярко бъдеще ще предложиш, че да впечатлиш масите и да вдигнеш ентусиазма им, с цел да те поддържат. Да, ще обещаваш, че някъде в миналото „ Хемус “ ще бъде приключена, а около нея ще се появят и нови асфалтирани пътеки, пардон, пътища, по които хората по-малко ще умират, тъй като ще бъдат добре направени.

И да, по този начин някак незабелязано политиката се трансформира в всекидневие, в говорилня, в която всеки дъвче една и съща дъвка – сина, алена, екозелена, патриотично безвкусна. Политиката се обезличава, тъй като е разградена територия, налична за всеки. Качествата, образованието, качествата остават на втори проект. Важното е кого познаваш. А, да… И да не забравим.

За да си политик, е извънредно значимо, но най-важното, да можеш да напишеш 3-4 смислени фрази.
Че къде си тръгнал, в случай че не си в обществените мрежи. То тя страната нали по този начин се ръководи – я от джип, я от Facebook. Нали всеки, определящ се като водач на партия, пуска постове, с цел да показа вселенските си мисли с масите и да изясни по какъв начин всички други са хаймани, а той е единакоправия и неговите дейности са само верните и непогрешими. Че по този начин и кабинет падна… Ето за какво е добре политикът да може да написа. А по-късно, с цел да сме съвременни и в крайник с софтуерното време, стартират лайкове, мнения, споделяния, разбори.

Но най-после нещо обезпокоително за политиците.
От 950 учебни заведения у нас, чиито възпитаници са положили наложителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, в 307 (близо една трета) междинният триумф е под междинен 3, а в 27 учебни заведения междинният триумф на матурата е слаб 2. Писмото и четмото не са на добре. Прост и необразован народ, слаба и обречена е страна. Но не и уморена… от избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР