ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Макиавели е българин!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Помните ли онази заветна вечер на 1993 година, в Парк де Пренс в Париж, когато " Мичмана " извика колкото му глас държи " Господ е българин "!? Днес " Мичмана " би извикал " Макиавели е българин "!

Кой е този Макиавели? Най-лукавият флорентински политик, подготвен на всичко с цел да остане на власт. Няма по-подходящо определение за лицемерната и хлъзгава публикация на Служебното държавно управление за бъдещите доставки на газ за България, предопределена за приспиване на духовете. Ще купим единствено един танкер американски газ на подбрания от Кирил Петков " Шилигър ", едвам не е без никак. Така никой не може да ги упрекне, че обръщат тил на отвъдокеанските ни другари. Каква е цената на регазифицирането и доставката до потребителите е държавна загадка. Мъглата хвърлена върху договорката не е задоволително гъста с цел да попречи на хората да мислят. Когато някой се пазари за придобиване на 7 жилището, той реализира дадена цена. Откаже ли се от 6-те и вземе единствено един - цената не може да бъде същата!

Видимо Служебното държавно управление продължава делото на Кирил Петков, единствено с цел да си измие измие ръцете, само че скритом храни други очаквания. Щели да се търсят средносрочни контракти!? Къде е средата на ценовата каскада, по която се катерят цените на газта сега? И те няма да спрат! Тези от през вчерашния ден към този момент са по-ниски от днешните, които ще бъдат надминати сигурно още на следващия ден. Някой ще каже - това е безумство. Не, не е. Това е резултат на един двоен български проблем. Първият е извратената конституция, която не разрешава на Служебно държавно управление да подписва дълготрайни контракти и вторият е чисто човешки. Поне половината от актуалните министри са учили в Русия и чудесно знаят, че целия свят зависи от съветския газ. С кепенци на очите и съвестта в задния джоб, те оправдават заплати и служебни коли в изказвания за търсене на газ в Азърбайджан и Турция, който доста евентуално е съветски.

Но актуалните ръководещи са подготвени и към остров Тамбукту да се извърнат, само че не и към Русия! В поддръжка на тяхната не до такава степен ясна позиция плъзнаха клюки за несигурността, която ни заплашва, в случай че работим с Газпром! Опа, оставете крясъците на Зеленски и попитайте турци и китайци дали Газпром е нерешителен снабдител! Истина е, че Путин употребява газта като оръжие против всички, които въоръжават Украйна. Но ние не сме сред тях. Тоагава - от какво ни е боязън? От госпожа Фон дер Лайен? Ясно е като бял ден, че вие Служебните министри се застраховахте от нападки за договаряния с Москва. Дори и Газпром да предложи по-ниски цени за директни доставки по съществуващи тръби, вие ще останете вкаменени като Мадарския конник, само че с памук в ушите. Сигурни ли сте, че тъкмо тази позиция пази " българските ползи "!

Министрите на служебното държавно управление с последните си решения откриха най-акробатичния метод да прескочат десно-левите мини, пръснати по територията на България. Прескочиха, само че " слотове " с газ на " естествени цени " не откриха. Губенето на време, страха и лицемерието в обстановка на рецесия се заплащат скъпо.

Свидетели непредпазливо сме на актуален " Макиавелизъм ", с български привкус. Жалко, че " Мичмана " го няма с цел да ревне с всичка мощ: " Макиавели е българин "!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР