ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

„Цунгцванг” за българския избирател

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На шахматен език Zugzwang (от немски език) значи безизходно състояние, липса на потребен ход. Роднини и познати все по-често ме запитват:

- „ А в този момент за кого да гласуваме? А ти за кого си?”

- „ Вече не знам”, давам отговор.

Следват къси разговорно-НЕевфемистични характерности на политическите партии. Обикновено:

Политическа партия = банда на харвардски провинциални и столични тарикатчета (кирчо-кокорчо-лено-лорерчета и ко), изпълнители на „ вносни”, извънбългарски ползи, най-малко в началото под диригентството на президента Румен Радев, о.р. ген.;

ГЕРБ = най-вече корумпирани шмекерчета-„ кьорсофраджии” и келепирджии в администрацията от селско-градски типаж, с всевъзможни предходни партийни и професионални участия и преференции ;

Движение за права и свободи –„ оментена” (от прякор/и „ Ментата”, Кириак Стефчовци по Иван Вазов и под.) етническа „ тюркие”-военизирана бизнес-структура;

Българска социалистическа партия – екс-ком, -соц и -социална разпадаща се партия под натиска на най-малко половин дузина лидерски упоритости за отцепвания;

Демократична България – бойкикевско-генералска градска клика, най-вече от либерал-глобалистки хамелеони;

Има Такъв Народ = Учиндолски хитреци от селски вечеринки и полит-наивни емигранти.

„ Възраждане” – патриотично непоследователни по Европейски Съюз и НАТО „ костя-копейкинци”.

Новоучредената партия на ген. Стефан Янев „ Български възход” занапред ще демонстрира своята възможна жизненост. В политическия набор на последните три партии, НФСБ, „ Атака”, Вътрешна македонска революционна организация и част от назованите нагоре, ще има преливания на гласове, само че основаването на една национално-отговорна партия всред тях звучи като идеологическа разкол и за евроатлантици, и за евроазиатските симпатизанти. А за спецслужбите – не знам! Важното е да няма български Орбан, а Рачко Пръдлето!

Харвардските нео-компрадорчета надалеч надминаха лондонските си прародители от Национална движение „Симеон Втори", „ юпитата”, по категорично, слугинско осъществяване на предоставените им колонизационни външнополитически поръчки от Вашингтон, Париж, Брюксел, Берлин на тематики обезличаване на българската позиция при старта на договаряния за участие на Повардарието в Европейски Съюз, утежняване на връзките с Русия с целия им разполагаем инструментариум на нелепост и оптимално включване на България във военния спор в Украйна. Сред ястребите, паралелно с Полша, Румъния, балтийските джуджета, несъмнено всички те след Обединеното Кралство Англия... (ОК).

В резултат на блюдолизството пред Държавния департамент (ДД), Белия дом и Макрон ръководещата ни клика в оставка даде единодушие в задатък на районен съд Македония на договаряния за участие в Евросъюза, без досега да е изпълнено нито едно от изискванията ни за проверка на македонизма. След Решението на Народното събрание умозаключение от предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз бе дообработвано и признато от Собранието на СРМ без нова глоба на Народно събрание. Брюксел на процедура призна „ македонски език” и македонизма. По тематиката „ македонистки измишльотини” биват редовно сезирани Организация на обединените нации, Съединени американски щати, „ света и покрайнините му, най-вероятно...”. По проблемите ще се говорело след това и според подписан в София на 17 т.м. Протокол с външния министър на Скопие Османи. Историческият обзор отпадал, като разискване на осъщественото от скопска страна се отсрочва във времето.

Българският поданик, бизнес и пенсионери са в самото начало на финансови загуби и неволи от неразумното и непремерено присъединяване в глобите против Москва, с примитивни търговски хитрини за дебили български печалбари, спонсори на властовите групировки, доставят оръжие и муниции на Украйна. Без най-малко ответни на практика достижения за привилегировано спазване на правата на локалната българска диаспора. Последователно и излишно трансформираме България в обект на прицел на съветската имперска военщина. Според русофобите и „ реваншистка”!? Или всички империи постоянно имат право? И то е интернационално? Чрез мироналагане? Или посредством мощ, по Устава на Организация на обединените нации?

Патриотично настроени български интелектуалци и мнозина елементарни хора смятат, че с неприемливи взаимни отстъпки са предадени държавни ползи и в това число Право № 1: на живот в МИР, без войни и присъединяване във войни!

Осветените към този момент имена на български „ полит-закусвачи в посолството на САЩ” преди дни като Даниел Митов (вместо Б.Б.) и Кристиян Вигенин (вместо К.Н.), в подтекста на досегашната политика на ДД в района и по отношение на България, подсказват еднопосочно, че актуалният вътрешно-политически безпорядък устройва Вашингтон, Берлин, Брюксел. Включително съставянето на всевъзможни РАЗКРАЧЕНИ по състав, само че АТЛАНТИКО-ПРОЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИТЕЛСТВА. Т.е., няма потребност от нови избори у нас? Защото на „ командабашиите ни от чужбина” изключително подхожда констелацията на сегашните политически сили в Народното събрание. Готови да одобрят без да се замислят и да им мигне окото всяка бъдеща дислокация на военни сили и въоръжения – нищо чудно и нуклеарни - на Съединени американски щати и НАТО, на българска територия. В това число най-наивно замаскираната визия за Четвърти Райх посредством апела на немския канцлер Олаф Шолц за отпадане правото на национално несъгласие в Евросъюза.

Компенсаторен комплекс на непълноценност за предимство на „ огромните няколко в ЕС” над по-слабите след опити за отчасти непокорство по Украйна и вътрешнопартийни произволи пред Най-големия брат-съюзник оттатък Атлантика?

Да не би заради това към обществена изява на Социал-демократическата партия на Шолц „ изненадващо да възникна” секс-скандал, в Италия – държавна рецесия, Борис Джонсън подаде оставка след разнопосочни вотове на съмнение в Народното събрание и в партията си с евентуален премиерски правоприемник индиец? Както опита за майдан преди години в Истанбул и доста, мно-о-го други маайдани, пролети и цветни революции?

Въпроси без или с хипотетични отговори...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР