ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Шкварек: Отворени квартални дупета причиняват катастрофи с летален край

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Поставил съм си предписание да се придържам към политика и история, да не разясня драмите и случаите, които сграбчват новините от време на време.

В случая, обаче, просто почва да става неуместно.

В България има един сегмент най-вече млади и междинна възраст мъже, които изпреварват при всевъзможни условия - завои, неприятна видимост, претрупан трафик, за тях няма значение. Правят го на чиста религия в ориста и личния си шанс. Този шанс нерядко се изчерпва и опустошават кола в насрещното. Често самите те оцеляват, за разлика от жертвите им като двете бебета през днешния ден или девойките оня ден.

Такива произшествия - при изпреварване, са големият % от произшествия с летален край. А причинителите са съвсем постоянно мъже, първо, в ранна до междинна възраст, второ. Отворени квартални дупета в единия случай, или капризни, нахални богаташки синчета в другия. Такива бяха и профилите на Семерджиев и на килъра на Милен Цветков.

И двете групи имат вяра, че няма никой и нищо над тях. И двете групи е извънредно време да усетят ботуш на гърлото. Държавен подобен, през силите на реда. Обществен подобен, през презрението и остракизма на всички останали. Нужна ни е функционираща страна от една страна и нетолерантна, нападателна към културата на " гъзаря " социална атмосфера.

Нужни са и мощни патриарси, които да си бият капризните синове малко по-често.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР