ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Илиян Василев: Смешно е Путин да се сравнява с Петър Велики

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Гледам нашите русофили се въодушевяват на опитите на дребния Путин да се самоизвиси до високия във всяко отношение - бил е съвсем два метра Петър Първи.
В реалност мъчно може да се откри по-нелепо съпоставяне.
Владимир Путин е цялостна диаметралност на Петър Първи във всичко, което има значение, само че най-много в най-главното - наследството. Петър е отдал живота си да притегли Русия към Запада, за това обезверен от азиатските окови на Москва, схваща че промените са невъзможни и за това избира да изостави " столицата " и да стартира от гола поляна новата си столица.

Напротив, Путин върна Русия в Азия, освен това не тази модерната Азия, която притегля вниманието на света, а изостаналата, нападателната, жестоката, тази на хан Батий и на васалът му Александър Невски, чието име срами катедралния ни храм.

Аналогията с Петър Първи не може да бъде по-абсурдна, Путин има образци в съветската история с които да се съпоставя и съизмерва, само че наследството му надали ще му стигне за това. Сталин е неговия исторически " критерий ", а
пораженията на путинизма върху Русия са сравними единствено с тези на сталинизма.
Путин прочисти Русия от следите на Запада. Той деевропеизира страната си, изгори всички мостове с обичайните от епохи сътрудници на Русия в Европа и обърна тил на Източна Европа. Направи това редовно и праволинейно, освен това освен зачерта материалните изрази на свързаността със остарелия континент, с неговите достижения в науката и технологиите, само че и базисните цивилизационни полезности.
Руснаците при Путин, в директен и метафоричен смисъл, през днешния ден се върнаха към епохата Москвичите.

Каква по точна епитафия един ден на ръководството на Путин от това да караш Москвич и УАЗ модели от 1960 година. Путин трансформира Русия в Джурасик Парк, в страна на пролите от романа на Оруел, безправни хора, които имат право единствено да работят и да се развъждат. Те би трябвало да бъдат наложително елементарни, необразовани, с цел да не се разходват обилни средства по техния надзор и ръководство.

Дори съветската просвета е принизена до сирак, стопират са създатели, извземат се книги,
пренаписват се биографии, затварят за слово и мисли, разнообразни от разрешеното, камо ли за деяние на митинг. Как ви звучи новината от Архангелск, че се извземат от селските библиотеки в региона на книги на съветски класици, единствено тъй като са подарени от Сорос. За да нямат хората визия за предишното и за традициите.

Всичко е въпрос на интерпретация, както в актуалната северомакедонска действителност. Фактите нямат значение, значима е " политкоректната " им интерпретация. Съветският съюз не окупира, а освобождава Полша. Катин е неистина. Червената войска освобождава Унгария през 1956 и Чехословакия през 1968.

Нацистите и бандеровците са на всички места, грешките на Партията и на Вожда са постоянно верни, и властта му е от Бога.
Последователите на Путин желаят да трансфорат България в сходство на Русия. Не единствено да я спрат по пътя на интеграцията и европейската и западна политически, стопанска и икономическа система, само че и да трансфорат българските жители в " москвичи " и проли, даже в случай че за задачата се форсира нова емигрантска вълна на недоволните, " с цел да се прочисти демографията от неблагонадеждни детайли ".
Българските путинисти желаят да ни върнат в тъмните времена на живковизма, брежневизма и беровщината,
когато един взема решение, а другите извършват, когато кастата на недосегаемите може да краде и насилва през мутрите си безнаказано. Нали помните 90-те години, там желаят да ни върнат..

Трябва да знаем, без битка и персоналното ни присъединяване няма да опазим България. Трябва да излезем от окопа на самодоволството и непукизма. Демоните на предишното излязоха на ярко и отново желаят и парите и душите ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР