ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Изборът на нов шеф на БНТ може да се окаже Нова булка, но стар късмет

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ще има конкурс за нов началник на Българска национална телевизия. Десният по убеждения американски ученик Кошлуков, определен в миналото и с гласове на Българска социалистическа партия отначало ще се кандидатира за поста, който заема. Устатият Сашо Диков, някогашен скиор и сегашна телевизионна звезда, който назова преди години една известна колежка Люба Кулезич с „ лифтинг “ е също претендент. Един различен претендент, Сашо Йовков, също е обвързван със спорта- по специалност е ефирен състезателен коментатор, само че е решил, че тази му специалност му е дала задоволителен опит, с цел да управлява националната телевизия. Кандидат е и Василена Матакева квалифициран магистър по спортна логика на психиката (пак спортна фигура, няма избавяне от такива кандидати), единствено тя си знае, на какви достижения в телевизионерството се кандидатира за подобен висок пост. Друг претендент Ирина Величкова е правист, цялата и телевизионна кариера е като правист консулт в БНР и Българска национална телевизия. Което значи, че няма по какъв начин да е подобаваща за началник на този комплицирана и най- виновна медия, която би трябвало да търси справедлив и професионален баланс в предаванията по цялата социална, политическа, икономическа, обществена и спортна телевизионна тема.

Кандидатът Красимир Ангелов пък е шеф на радио Кържали, БНР. Сигурно смята, че щом схваща от радио, за какво пък да не схваща и от телевизия? Друг претендент е някогашният началник на новините в настоящите излъчвания на bTV Венелин Петков, който беше беше уволнен откакто малкия екран беше купена от чешкия милиардер Петър Келнер, след което bTV стана още по- доближена до властта. Той наподобява май- подобаващ от претендентите. Но дали ще успее не зависи от него, новите управници ще си натискат крепко за послушна кандидатура.

Да се прекръстим това да не бъде " телевизионният специалист “ Светлана Божилова, учител по телевизионна публицистика в СУ " Св. Кл. Охридски “. Според нея в България имало доста партийни малките екрани, които разделяли обществото. В медиите се водела отвратителна и уродлива агитация на Владимир Путин, която водела до тежки деформации. „ Много се спекулира и бърка сега. Включително от Петър Волгин, за плурализма на гледните точки " - споделя тя. Божилова, наред с Васко Кръпката и общо 35 български " интелектуалци и общественици ", при започване на март т.г. изпратиха отворено писмо до премиера, Народното събрание, министри, Съвет за електронни медии и основния прокурор, както и до медиите, в което упорстват да се вземат съответни ограничения против злоупотребата със свободата на словото и потреблението му за недемократични цели. В писмото се приказва за това, че имало доста български медии и български публицисти, които от години взели участие в съветската хибридна война против България и Свободния свят. В писмото се предлага, що се отнася до частните и партийни медии, които вземат участие в хибридната пропагандна война на Кремъл, да бъдат задължени да дават цялостна информация за финансирането си, както и да отбелязват своите журналистически артикули с надпис " непроверена/едностранчива информация ". Предлага се също " Съгласно пълномощията си регулаторният медиен орган да бъде претрупан да изготви и от време на време да обновява лист на " хибридните медии " по авансово конкретизирани критерии. Съвет за електронни медии или различен оторизиран държавен орган би трябвало да може и да блокира уебстраниците на медии, оповестени за " хибридни ".

Както споделя националната сентенция, за тези претенденти „ дръж единия, удари другия “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР