ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Новият председател на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков: Колегите в коалицията ни имат доверие, разчитат на управленския ни опит

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Г-н Вълков, като част от Българска социалистическа партия – една от партиите в ръководещата коалиция, по какъв начин оценявате дейностите на държавното управление през последните няколко месеца? Военният спор в Украйна и цялостното икономическо положение на Европа и света слагат България в една некомфортна позиция. Задава се рецесия. Мислите ли, че ограниченията на държавното управление за справяне с тази рецесия са задоволителни и дали въобще са верни?

Българска социалистическа партия ръководи в един извънредно тежък миг за България и света. Ние сме единствената лява партия в Народното събрание и сме 1/4 от ръководещата коалиция, а останалите 3/4 са десни партии. Въпреки това предложенията на Българска социалистическа партия се чуват от нашите сътрудници. Правителството създава доста разнообразни антикризисни ограничения в помощ на обществото и съвсем всички идват по предложение на Българска социалистическа партия. Това е и тъй като останалите сътрудници в обединението ни имат доверие като партия на повече от 130 години и разчитат на нашия управнически опит. Важно е държавното управление да мисли преди всичко за най-нуждаещите се - хората, които са под прага на бедността. Те имат незабавна потребност от помощ и за тях тези ограничения към този момент са въпрос на оцеляване. Същото важи и за най-дребния бизнес, за хората с дребните магазинчета, кафененцата и сергийките, които към този момент също колкото да свързват двата края. След като се помогне на тези, най-нуждаещите се, би трябвало поддръжката да продължи и нагоре, с цел да се покрият изцяло обществените потребности на обществото.

Преди седмица Вие бяхте определен за ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Разкажете ни малко повече за този развой, по какъв начин мина той? Срещнахте ли проблеми?

На 21 и 22 май се организира Националната отчетно-изборна конференция на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. На нея се явихме двама кандидати за лидерското място. Аз завоювах с помощта на поддръжката на 163 делегата против Станислав Стоенчев, за който гласоподаваха 106 делегата. С това бе комплициран завършек на “сблъсъка” и в този момент пред мен стои значимата задача да обединя цялата конструкция, с цел да стартираме взаимна работа в името на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Разбира се, имаше и проблеми, за които ни споделиха наши членове. Доста младежи се осмелиха и обществено описаха за оказан върху тях напън от страна на разнообразни членове на управлението, министри и депутати и давани от тях инструкции да поддържат претендента против мен. Аз се веселя, че все пак това младежите още веднъж показахме, че сме свободомислещи и никой не може да ни диктува какво да вършим. Доказахме, че в Българска социалистическа партия има народна власт и единствено от нас зависи бъдещето на нашата младежка организация и на партията като цяло. Искам да благодаря на всички делегати за смелостта, отдадеността, свободния избор, който направиха и доверието, което ми гласоподаваха.

Можете ли да споделите с нашите читатели имената на хората, които са упражнявали този по този начин наименуван напън?

Не мисля, че това е толкоз значимо сега. По-важното е това повече да не се повтаря, тъй като сходни неща, с изключение на да демотивират младежите да се занимават с политика, друга изгода нямат. Обещавам на всички младежи в Българска социалистическа партия, че аз ще се боря за бъдещето на нашата организация, за това тя да остане обединена и сходни неща да не се повтарят. Призовавам всеки един наш член, подготвен да се бори за мощна и единна младежка организацията, да застане до мен, с цел да може ние дружно да бъдем гласът на младежите в Българска социалистическа партия.

Всяко държавно управление има алегорични 100 дни, в които да покаже с съответни дейности какви ще са главните му цели през идващите години. Какво планирате вие като водач на младите социалисти за Вашите първи 100 дни отпред на МО в Българска социалистическа партия?

На първо място в моята работа ще бъде човешкият запас. Без хора нито една организация не може да работи и да съществува. Точно поради това ще изготвим организационна комисия, която да работи взаимно с нашите структури по места и да им оказва помощ. Основен фокус ще бъдат образованията и полемиките. Те с изключение на, че ни учат на избрани неща, ни построяват като политици и като общественост. Тази общественост е нужна за качествената взаимна работа посред ни. Трябва преди всичко да сме другари и приятели, с цел да можем да работим дружно за една обща идея и да си оказваме помощ в потребност. Като най-голямата ляво политическа младежка организация в България ще създаваме разнообразни политики на локално и национално равнище. След това ще упорствам оптимално доста младежи от Българска социалистическа партия да излизат в медиите и да разпространяват нашата взаимна работа, с цел да може тя да доближава до всички.

Избрали ли сте екип и на база на какви фактори вършиме този избор?

Имам към месец да избера своя екип, който ще предложа на идващото съвещание на Националния съвет на МО в Българска социалистическа партия. Екипът ми ще бъде изпълнен с хора от разнообразни области. Фокусирал съм се върху оптимално работещи хора в нашата организация, които потвърдено имат стойности и морал. Хора, с които знам, че ще работим още дълги години и след приключването на този мандат, другари за дълъг път, както се споделя. Надявам се с този екип да поведем цялото Младежко обединяване в Българска социалистическа партия напред и да го превърнем в една още по-сплотена и мощна организация.

Какво за Вас е значимо да споделите на всички млади социалисти в Българска социалистическа партия? Какво да чакат през Вашия мандат като ръководител?

На първо място желая да ги прикани да не се поддават на напън от вътрешни и външни фактори. Да имат вяра в себе си и в екипа от младежи, който дружно градим. Да чакат увереност от мен и управлението на организацията. Призовавам ги постоянно, когато считат, че нещо не е наред да се свържат с мен и да ми споделят проблемите, с цел да можем да намерим тяхното решение. Като ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия постоянно ще слагам ползите на младежите преди всичко и ще ги пазя вътре в партията и отвън нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР