ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Адв. Методи Лалов: Митрофанова трябва да бъде изгонена

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Това е следващо неуважение на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително безочливо поведение и неприемлива интервенция в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена. Няма право да приказва по този метод. Всеки, който я търпи от институционална позиция, приема България и жителите да бъдат унижавани.

Това съобщи за ФрогНюз Методи Лалов, част от Столичния общински съвет.

Повод за коментара му е днешната провокация от страна на посолството на Русия у нас. В обява във Фейсбук дипломатическото посланичество на Кремъл под управлението на Елеонора Митрофанова свърза Столичната община и Столичния общински съвет с фашистите.

Ето и цялото изявление:

Господин Лалов, по какъв начин ще коментирате позицията на посолството на Руската федерация у нас? Това е поредна провокация от страна на Елеонора Митрофанова.

Това е следващо неуважение на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително безочливо поведение и неприемлива интервенция в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена още при започване на военния спор сред Украйна и Русия. Може би и доста по-рано, защото не за пръв път си разрешава такова неприемливо държание.

Тя, а и за жалост цялото съветско посолство, би трябвало да бъдат изгонени. Русия няма място в цивилизована Европа след тази брутална експанзия против Украйна.

С какво си обяснявате обаче мекия звук на българските управляващи по отношение на Кремъл и Митрофанова?

Ако не е нещо нелегитимно като интерес, изяснявам си го с неналичието на воля и политическа предвидливост. Не виждам за какво би трябвало да бъдем деликатни, страхливи и пресметливи във връзка с агресор.

Срещу експанзията се отвръща само с твърда позиция, от време на време и със мощ. Това, което България би трябвало да направи, с изключение на да въоръжава и да оказва помощ с всякакво допустимо оръжие на Украйна, е да изгони съветските дипломати. Тези хора не се държат като дипломати, а като наместници на имперската власт в България и ни споделят какво да вършим.

За страдание държавното управление в тази посока е много безхарактерно. Знам, че това се дължи на съдружната конструкция, на държанието на Българска социалистическа партия и Нинова, което е безусловно безобразно.

Тук ще ви прекъсна, тъй като разнобой има и в Столичния общински съвет. Вижда се каква е позицията на общинарите от Българска социалистическа партия за България.

Да, несъмнено. Там имаме група на Българска социалистическа партия, която е безапелационна във връзка с позицията си по отношение на Русия, Украйна и войната. Тези хора мимикрират, основават усещане, че сякаш са срещу експанзията. Когато стане въпрос за някакво действително деяние, гласоподават в полза на съветската позиция.

Да чакаме ли следователно някаква групова реакция от страна на СОС или това е невероятно при тази обстановка?

Бихме могли. Убеден съм, че позицията на ГЕРБ е по-скоро лицемерна и те реагират против Русия, макар че обратно във времето се видя какво направиха Борисов и ГЕРБ за това Русия да може да заобиколи Украйна и да се прокарат съветските ползи.

Говорите за “Турски поток”?

Да. И когато си направил всичко това, когато си позволил българската войска да е в плачевно положение, до момента в който си бил на власт над 10 години, когато си подсигурил енергийните ползи на Путин, такива официални дейности понякога са просто шпионски игри. Това е част от играта - в несъмнено време да се мимикрира, да се показват дейности, които да заблудят необятната аудитория. Затова ГЕРБ в Общинския съвет сега се пробват да заемат позицията на публичните упования.

В този смисъл - може да има избрана реакция. Позиция на думи ГЕРБ нямат проблем да заемат. Не очаквайте обаче дейности.

Колко бързо може да пристигна тази реакция?

Реакцията би трябвало да е извънредно бързa, само че може да е най-късно на идната сесия. Не можем да реагираме по-рано, в случай че няма изключително съвещание на Общинския съвет. ГЕРБ са посочили, че когато желаят да прокарат свое решение, могат да го създадат и в границите на 24 часа. Когато не желаят обаче, се стартира с процедурни хватки, оправдания… Да ги забележим този път дали ще реагират съответно.

Митрофанова би трябвало да бъде изгонена. Няма право да приказва по този метод. Всеки, който я търпи от институционална позиция, приема България и жителите да бъдат унижавани, да се нарушава нашият суверенитет и заема неверната позиция - тази на страната на агресора.

изявление на Джесика Вълчева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР