ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия днес се превърна в държава разбойник

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
От няколко години назовавам Путин геостратегически циклофреник и геополитически фанатик. В смисъл, че като политическо създание Путин е психически болен човек. Дълго време бях подложен на критика, оспорван, отричан и руган за това мое мнение. Сега към този момент всеобщо – от изявени персони до елементарни хора по целия свят - Путин е възприеман и характеризиран като умопобъркан.

Да, Путин е Зло от мащаба на Хитлер, по тази причина го назовават Хитлер на 21 век. Но! Колкото и да се пробвах да отстранявам от началото на войната Русия от Путин, да назовавам путински ордите на орките, безчинстващи в Украйна, това към този момент не е допустимо. То не е нито вярно, нито правилно, нито тъкмо, нито съответно. Време е към този момент да назоваваме нещата с същинските им имена. В Украйна война на изтребване на популацията и на заличаване на страната Украйна се води не просто от Путин, тя се води от Русия! Мародерстващите в Украйна въоръжени до зъби банди, в каквито се трансфораха изпратените там въоръжени сили, не са просто путински, те са на Русия!

Бебетата, децата, бременните дами, инвалидите, старците, медицинските служащи, учителите, университетските преподаватели, свещениците, артистите, писателите, спортистите, архитектите биват убивани и ранявани тежко не просто от путинските мародери, а от мародерите от Русия!

Родилните домове, лечебните заведения, детските ясли и градини, учебните заведения, гимназиите и техникумите, университетите, лечебните заведения, жилищните и административните здания, църквите, концертните зали, стадионите са разрушавани до основи не просто от гадове, които са пратени от Путин, а от гадове, пратени от Русия!

Ядрен шантаж по отношение на съседите на Русия, по отношение на района, по отношение на Европа, по отношение на Запада се прави не просто от Путин, а от Русия!
За по-малко от месец Русия се трансформира в това, което в интернационалните връзки се назовава държава-разбойница, rogue state, государство изгой.

Вече съществува нова Ос на злото – Русия-Беларус.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Да, има руснаци, които не одобряват тази война. Имаше и в миналото, в бездарните и безнравствени години на загнилия соц, хора, които стачкуваха. Тях ги убиваха, пращаха ги в ГУЛАГ, поместваха ги в психушки, изхвърляха ги от Русия. Но е реалност, че руското общество се спотаяваше, мълчеше, бездействаше и даже лицемерно поддържаше властта. Никой не си го е помислял и не си го помисля и в този момент, да прави разграничаване сред режима и обществото тогава. Какъвто режимът – такова и обществото. Но в действие бе и противоположното: Каквото обществото – подобен и режимът. Сега още веднъж стана същото. Още преди 2 седмици писах: Само не ми говорете, че руснаците не знаят какво се случва! Знаят! Знаят!! Те може и да не знаят достатъчното, само че знаят нужното!

Отново може да има несъгласни, те също може да стават жертви на репресивната мощ на режима. Но съветското общество още веднъж се спотаява, мълчи, бездейства и даже лицемерно поддържа властта. Ето за какво в действителност е време да назовем нещата с същинските им имена. Русия през днешния ден се трансформира в страна бандит, в rogue state, в государство изгой. Това е срамно, позорно, подло и гадно!

В Историята тази днешна Русия ще стане нарицателно за безобразно и безчовечно държание – държание както отвън страната, по този начин и вътре в нея.

За дълги десетилетия Русия ще бъде характеризирана като самобитно страшилище, петното върху нея е лепнато един път и задълго.
Ще пристигна ден, когато путинизмът ще бъде приравнен с нацизма. От бъдещата Русия ще се желае да организира ефикасна депутинизация. Това на Русия няма да ѝ се размине. Видни учени, писатели, дейци на културата, спортисти ще носят върху себе си клеймото на путинисти и даже да им бъдат приети геният и достиженията, уважението и престижа те ще са изгубили вечно.

Жалко за Русия! Тя падна доста ниско и низко. И този разпад на полезностите и морала, на нравствеността и етичността, на човечността и човешкостта в потресаващо грозно онемялото съветско общество ще бъде доста по-труден за превъзмогване и възобновяване от разпада на съветските финанси и стопанска система.

Руската валута може след време да се закрепи и укрепи, само че не и достолепието и достойнството на Русия.

Пак ще кажа – тъпо за Русия. Но ще кажа и, че не ми е жалост за Русия. Тя не заслужава през днешния ден никакво положително възприятие или състрадание, а единствено пренебрежение и отвращение. Казвам го като човек, който до момента е поддръжник на съветската просвета и е бил в миналото ученик на съветската просвета (по-точно математиката).

Казвам го и като човек, който е прочел (и чете) голям брой съветски книги, гледал е (и гледа) голям брой съветски филми, пял си е (и си пее) голям брой съветски песни, знаел е (и знае) голям брой съветски стихотворения...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР