ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Подвигът на Марина Овсянникова ще спомогне за отпушването на руското общество

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Защо самопожертвователната акция на Марина Овсянникова е толкоз значима за неизбежния завършек на военния нарушител Путин и съставлява повратна точка в неговата подла и безнравствена война против Украйна?

Поне по четири аргументи:

1. Подвигът на тази млада жена ще окаже влияние върху съвестта, достойнството, достолепието и самочувствието на част мъжете в Русия. Сигурен съм, че ще се намерят мъже, които ще ги бъде позор да се скатават плахо край полите на своите майки и сестри, съпруги и любовници. Щом такова нежно и обаятелно творение от слабия пол откри храброст и увереност да назове нещата с същинските им имена толкоз обществено, допустимо най-публично, мъжете с горделивост и смелост не могат да не осъзнават, че или ще се държат като представители на мощния пол, или ще потвърдят, че в Русия има в действителност два пола - слаб и по-слаб.

2. Подвигът на тази млада жена ще окаже влияние върху част тези хора в Русия, които имат име и престиж, популярност и известност в обществото, заемат високи позиции в обществената подчиненост, държат посредством делата и творчеството си да са образец за останалите, осъзнават, че мълчанието им ще хвърли неизличима и неизлечима сянка върху всичкото това, което са правили и говорили до момента. В противоположен случай автоматически ще се трансфорат в едни съветски кнут-хамсун-ци и кнут-хамсун-чета. И ще останат в историята като такива - колаборационисти с путински нацизъм. Щом момиче с ниска обществена позиция и най-обикновени персонални и фамилни грижи, с мънички деца, може да поеме сходен риск, то тяхното безмълвие ще има измерения на измама и плашливост.

3. Подвигът на тази млада жена ще окаже влияние със своя образец върху значително младежи в Русия. Съвременният и отворен към света младеж в Русия на практика по нищо не се разграничава от същия младеж в Европа - той следи и овладява новите осведомителни и информационни технологии, сърфира из мрежите, влага в положително обучение, знае най-малко британски език, бори се да направи кариера и да живее материално добре, следи спорта на Запад и си има собствен обичан западен клуб - футболен или баскетболен, обича да пътува до красиви градове и атрактивни места в чужбина, не желае да гине за бездарни дела на ояли се политици. Ако под Айфеловата кула застанат синът на мой български другар и синът на мой съветски другар, негов връстник, мъчно бихте отгатнали кой е българинът и кой е руснакът. Има, има младежи в Русия, които ще си дадат сметка, че това красиво младо момиче в действителност направи това, от което те се нуждаят и го направи и поради тях, тъй като те дружно с нея желаят да могат да подредят страната си такава, в каквато биха желали да живеят и не желаят един умопобъркан и безумец в Кремъл 100 години да им трансформира Родината в държава-бандитка, в государство-изгой, в rogue state.

4. Подвигът на тази млада жена ще окаже влияние и върху важен брой представители на поколението, расло и осъществило се след разпада на Съветския съюз. Това потомство е вкусило от свободата и демокрацията, то един път се е преборило против танковете точно за свободата и демокрацията си и колкото и бурни и рискови да бяха годините на неговата младост - 90-те години; годините на неговото съзряване - 00-те (нулевите) години и годините на неговата зрялост - 10-те години, колкото и страдания и разочарования да бяха претърпели дружно с отстояването на себе си и своите права и свободи на човеци, виновни за личните си витални тактики, има, има хора от това потомство, които пробудени и мобилизирани от тази фина млада жена на възрастта на техните деца, ще си дадат сметка, че с мълчанието и апатията, смирението и покорността си, те предават поколението на децата си. И опровергават и отхвърлят всичко, в което са възпитавали своите деца. А няма по-страшен наставнически грях от този - да предадеш детето си!

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Ето за какво аз освен имам вяра, само че и не се колебая, че подвигът на Марина Овсянникова ще спомогне за отпушването на съветското общество. Ще тръгне верижна, нуклеарна реакция. Най-напред 1 човек, в околните дни - още двама души, след това - още 4 индивида, сетне още 16, по-късно още32...

Путин в един миг може единствено да се моли хората да стачкуват спокойно и интелигентно като Марина Овсянникова. Защото Русия знае и други способи на опозиция. И тогава на него му се написа доста неприятно. Защото ще би трябвало да моли животът му да свърши бързо и за един момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР