ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ: С изключение на енергоносителите, ролята на Русия в глобалната икономика е просто незначителна

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Георги Панайотов, дипломат на България в Съединени американски щати, изработен във Facebook:

Чета ежедневни, целеустремено злонамерени (както се споделя в този момент - хибридни) внушения, че без Русия и нейните запаси, Европа, видите ли, няма да оцелее. Само в Русия, видите ли, има енергоносители, единствено там и на никое място другаде по белия свят, се намират залежи на естествени запаси. Включително, че и без съветската пшеница европейците нямало да има какво да ядат.

Какви са обстоятелствата?

Европейски Съюз позволи стратегическа неточност да зависи от съветски енергоносители и внася към 40% от нужния газ от Русия. Цифрата за нефта е към 25%. Незабавно изключване е невероятно. Но до края на годината ще понижи вноса на газ с 2/3. След това евентуално последователно следва цялостно изключване от Русия. Германия ще води Европейски Съюз по този път. Това ще коства скъпо, само че виждаме всеки ден, че взаимозависимост от Русия ще коства още по-скъпо.

Европейски Съюз създава съвсем 100% от нужната му пшеница (Франция и Германия са най-големите производители) и изобщо от нужните му селскостопански артикули. Европейски Съюз е чист експортьор на селскостопански артикули. Тоест изказванията за приближаващ апетит са цялостна нелепост.

Третият доста значим факт: С изключение на енергоносителите, ролята на Русия в световната стопанска система е просто незначителна, безусловно в границите на статистическата неточност. Тя може и да има най-големите международни ресурси от дървен материал, да вземем за пример, само че даже прословутата 30-метрова маса в Кремъл, на която Путин посрещна Макрон и Шолц, е създадена в Италия.

Та хайде по-спокойно с операциите за икономическата незаменимост на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР