ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Осман Октай за ФАКТИ: “Властта е в моите ръце” - присъствието на Пеевски в парламента повтаря тези думи на Доган

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
“В Движението за права и свободи са изнервени още от началото на митингите през 2020 година. Месеци наред името на Доган се загатваше дружно с Пеевски, Гешев и Бойко Борисов”.

Това сподели политическият анализатор Осман Октай в изявление за ФАКТИ . Именно с изнервеност той изясни и днешната замяна на остри реплики сред от едната страна - министър Асен Василев, а от другата - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

“След поръчката на “Продължаваме промяната”, че ще започват действителна правосъдна промяна и разнообразни следствия на закононарушенията, осъществени с посредничеството на Пеевски през годините, Движение за права и свободи в действителност са разтревожени. Неслучайно Пеевски беше вкаран в листите демонстративно в Търново, като остаряла столица на България, и в Благоевград, която е столица на Македонския район. Всичко това е премислено. Впоследствие, без да е член на Движение за права и свободи, на управлението или на парламентарната група, Пеевски седи до Карадайъ, с цел да го виждаме всеки ден, да го виждат и всички, които са заложници посредством неговото ходатайство, изключително при заграбването на КТБ”, уточни още Октай.

“Много хора, които бяха прикрити от сегашния основен прокурор Иван Гешев като проверяващ прокурор тогава, посредством “касиерът Пеевски”, както го назовава Цветан Василев, получиха заеми от милиони. Хора от всички браншове, които имат отношение към ръководството на страната, бяха направени заложници с тези заеми. С наличието на Пеевски и с арогантното държание отсам до Съединени американски щати, Движение за права и свободи напомнят още, че Доган и Движение за права и свободи са напълно заложници на Пеевски. И Доган, и Карадайъ, и йорданцоневци, и всички хора от Движение за права и свободи, които седят на първия и втория ред в Народното събрание знаят, че са заложници на това плячкосване с медиатор Пеевски и по тази причина ще го пазят до дъно. Те са принудени да го пазят. Като го демонстрират на първи ред в Народното събрание всеки ден, припомнят на всички други заложници по тази скица, че са заложници, с цел да бъде защитаван той. “Ако ме похарчите, всички ще изгорите” - това е схемата им”, разяснява Октай.

“Другата скица, която разиграват, е с нападенията против Бойко Рашков и президента Радев, че са опасност за етническия мир, тъй като по време на изборите са “преследвали” феодалните медиатори в контрола на изборния развой в регионите на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи упрекват както президента Радев, по този начин и министър Рашков, че са опасност за етническия мир. Поставят тази тематика и пред Брюксел. Хората към Доган, които прикриха закононарушенията на причинителите на промяната на имената на мюсюлманите в България, през днешния ден желаят да прикрият икономическите си закононарушения, употребявайки още веднъж етническата карта. “Пипнете ли Пеевски, пипнете ли мафията към нашата партия, ще има етническо напрежение” - това споделят те”, уточни още Осман Октай.

“За да уязвят Асен Василев и Кирил Петков, те съвсем канонизираха Прокопиев - че той е техният гуру, финансов покровител, началник и координатор. По този метод, както и с размахването на пръст от страна на Пеевски към Асен Василев през днешния ден, се демонстрира, че те фактически разчитат на зависимости, даже на хора в ръководството на данъчните служби и финансовото разузнаване, които са подвластни на Асен Василев като министър на финансите. Те не считат, че Асен Василев е овладял управлението на тези структури и по тази причина го заплашват. За КПКОНПИ, за прокуратурата, само че и за данъчните ни управляващи Пеевски е най-чистият човек, разгласен от Съединени американски щати за нарушител и корупционер”, разяснява Октай.

“Искам да напомня репликата на Доган от село Кочан през 2009 година: “Властта е в моите ръце”. Присъствието на Делян Пеевски на първия ред в Народното събрание повтаря тези думи, той повтаря концепцията на Доган. “Властта е в моите ръце, всички останали сте моя функционалност. Внимавайте!”, това споделя той с наличието си там”, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР