ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Явно преходът продължава и те наистина са си тук и се подхилват на нашата наивна вяра в промяната

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Тази заран се отдадох с тъга на сърцето на задължението да се осведомявам какво мисли българският “елит” по настоящите тематики. Защото “елитът” го канят да си показа мислите, теориите, опита, прочита на от време на време умни книги и прогнозите си с простолюдието от екрана на трите водещи по публика малките екрани.

Похарчих скъпите минути от живота си да сърфирам с отдалеченото. И ето на какво се наслушах ( за гледане нямаше доста, както обикновено).Така стартира разбора си на последните събития от родния политически хоризонт журналистът Иво Инджев. Коментарът той прави на страницата си в интернет ivo.bg:

Гербаджийски министър откровено има вяра, че ръководителят на Народното събрание умишлено е поел ролята на биологическо камикадзе, заразявайки предумишлено премиера с китайски вирус, с цел да не го хване македонския. Злодейството било осъществено преднамерено на срещата при президента, с цел да бъде скрито по този метод посредством заразяването на останалите президентски посетители. Само не стана ясно дали някогашният министър и сегашен професор е научил за това закононарушение от интернет, където гъмжи от сходни изказвания или самият той заразява мрежата. Защото е ясно, че когато един ( въпреки и бивш) здравен министър кихне нещо сходно, вирусът на конспирацията разболява хиляди.

Също по този начин научих от различен професор, който се прочу с родолюбивото научно известие за съществуването на 80 на 100 дебили в България, че в никакъв случай не е имало пазарна стопанска система на света и че пандемията в действителност е един огромен скрит план против готиния комунистически Китай. Целта била хегемонът ( изплашен да не му вземат китайските приятели международното господство) да си резервира хегемонията. А тя, както знаем е толкоз всеобхватна, че му отрежда сега челно място по заразяване на деца в (не)свободния свят на (не)пазарната стопанска система – с помощта на хитрата бумерангова от пандемична позиция политика по въздържане на китайските приятели. Ама какво знам аз, “неолибералният папагал” ( както с гнуслива мимика се изрази професорът по адрес на несъгласните с него )!

Преброителят на дебилите, чест посетител на Българска национална телевизия, също по този начин ме осведоми с гробовно изражение на лицето какво ниме чака, АКО Русия реши да разположи някоя и друга батарея ракети “Искандър” край Ниш. Спукана ни е работата АКО ядосаме Москва – това НАТО, мато- няма значение. Само не разбрах за какво ще ни трепят от Ниш като Крим е отсреща и там гъмжи от съветски ракети, кораби, самолети и впрочем атрибути на съветското миролюбие. Ама какво знам аз, явният дебил, който сигурно не се числи към елитните 20 % от популацията, чиито най-елитни представители са окупирали 100 % телевизионния ефир.

Продължавайки съботния ефирен триатлон с отдалеченото попадам на видния герой за правата на пушещите да тровят близките, награден за старанието си с пост в бърлогата на европейските врагове, които ни постановиха да се тровим по-малко от цигарите. Всичко в диалога вървеше обикновено, а не както се е случвало различен път с обиди и цинизми, до момента в който не изплува тематиката за хората с друга полова ориентировка. Не че някогашният режисьор сподели нещо ново, само че пък за какво още един път да не си преговорим позабравената тематика за неприятните европейци, които ни пробутват злокобната си толерантност…

В един миг, в разгара на моя тв триатлон, се зачудих в каква България живеем. Европейска, евроатлантическа и гласувала доверие на “неолиберални папагали” да трансформират нещо или сме си в същата България, от която въобще не сме се измъкнали, тъй като сме заедно дебили за тези, които ни се подиграват от екрана.

В началото на тъй наречените преход обичаната графа на аления в. “Дума” беше “Ние отново сме тук”. Явно преходът продължава и те в действителност са си тук и се подхилват на нашата наивна религия в смяната.

А, да не не помни: имаше и нерешителен опит за нещо ново на този фронт в застиналата позиционна война против “неолибералните папагали”. Водещият на предаването по Българска национална телевизия Георги Любенов, който различен път съм подлагал на критика, на два пъти загатна “вируса от Ухан”, “уханския вирус”, а душманинът на дебилите даже не понечи да отбрани китайските приятели от споменаването на тази истина. Браво, една истина си проби страхливо път.

Както е тръгнало, идната събота можем да чуем признание и за Монумента на окупационната алена войска ( МОЧА). Защото Георги Любенов, както съм споменавал, е идвал на митинг пред МОЧА и даже се снима с дебил като мен на събитието ( разгласил съм фотографията, няма да я повтарям). Беше от дълго време, само че все е нещо на фона на нищото, което се случва в изискванията на “промяната” през днешния ден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР