ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Новогодишни сюрпризи

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Дойде Новата година и ни донесе още първия месец няколко сърпрайзи. Някои приятни, някои не толкоз.

Като прелестен сърпрайз може да приемем единодушието изразено на съвещанието на Съвета за национална сигурност при президента, във връзка с позицията ни по приемането на Северна Македония в Европейския съюз. Ние държим ключа на вратата през която да минат братята северномакедонци, заключили сме я и няма да я отключим, в случай че не съблюдават контракта от 2017 година, в случай че не спрат с анти българската агитация, в случай че не признаят публично в конституцията си, че в тяхната страна има българи и още ред в случай че, сред които едно от най- значимите е да спрат да крадат от българската история.

Казвам прелестен сърпрайз, тъй като нашият млад и и приветлив министър председател беше почнал да дава знаци, подозираме под непознат напън, за компромис в това отношение. Което даде мотив на ред коментатори да изразят разбиране, че той ще свие платната и ще съобщи тази национална идея. Но Кирил Петков, или Кирчо, както го назовава Кеворкян, наподобява не е толкоз малоумен и разбра, че против ръжен не се рита, че едно съдбовно клатушкане по този въпрос ще му коства националната обич, и евентуално и премиерството.

Като противен за лево мислещите български гласоподаватели беше поднесеният от Корнелия Нинова сърпрайз, че отново ще се кандидатира за ръководител на социалистическата партия. Този номер тя в този момент върти за повторно, сякаш подава оставка, но сякаш. Уж поема отговорност за следващият крушителен неуспех на партията на изборите, само че го поема отново на сякаш. Тя е като капитан на потъващ транспортен съд, няма да го напусне и да допусне нов кормчия до момента в който корабЪТ не потъне. Но при нейният забележителен инстинкт за самозапазване сме уверени, че ще се изнесе, преди корабът да потъне

На воплите на претендентите за нейния пост, че тя не може да бъде хем министър председател, хем вицепремиер, хем водач на партията, тя дава отговор, че може. Тя евентуално е въодушевена от образеца на далечният и предходник Тодор Живков, който съвместяваше няколко длъжности- ръководител на Българска комунистическа партия, на Държавния Съвет, по някое време беше и министър ръководител. А и през днешния ден в епохата на Ковида и на електронното и дистанционно управление, по никакъв начин няма да и е трудно- ще ръководи, когато се постанова отдалечено. Ето в този момент министър председателят Кирил Петков е в карантина, само че ще ръководи отдалечено. Трябва Нинова да отлюспи някой скучен критик на ръководството и, или противник за поста и, няма потребност от привикване на всякакви препоръки и полемики. Организира се задочен пленум на Националния съвет на партията, на членовете се спускат инструкции и претекстовете и натрапникът е изхвърля от партията. Както се случи с Кирил Добрев.

Изненада сервира и основният прокурор Иван Гешев. Не, че си подава оставката, в това отношение той е корав като Корнелия Нинова. А с това, че както има един изразителен израз „ орева орталъка “ за това че върху прокуратурата се упражнявал напън от изпълнителната власт, само че в действителност по тази причина, че му търсят цаката да го махнат. Изпрати недоволство в писмо от цели 32 страници до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, до еврокомисари и до посолства. Ама Урсула, еврокомисарите и посолствата знаят, че това държавно управление пристигна на власт с едно главно искане на партиите, които го сформираха, той да се маха и да се реформира подчинената му прокуратура. Която, го брани като Александър Матросов, който затиснал с тялото си хитлеристки бункер, с цел да може неговият батальон да се вдигне на офанзива.

Изненадващ сърпрайз сервира и някогашният министър председател и Падишах Бойко Борисов. До през вчерашния ден той имаше пояснение от кое място са се взели тези кюлчета със злато и купчина петстотин евровибанкноти в шкафчето - били сложени там „ от една прелестна госпожа “. Но до момента в който беше на власт неговият вътрешен министър и прокуратурата не демонстрираха интерес да го запитат, коя е тази Мата Хари, и по какъв начин по този начин и е бил обезпечен безконтролен достъп и когато и да е в жилището му в държавната резиденция в Бояна, което е сериозен пробив в националната сигурност- тъй като той е можел да държи там и строго секретни документи, които също да бъдат снимани. Но пристигна нова власт и омразният му вътрешен министър и негов душманин Бойко Рашков разпореди Борисов да бъде привикан и разпитан по този въпрос. Последва сюрприз- Борисов не знаел коя е тази Мата Хари. Възможно, тъй като съгласно едно негово самопризнание, той обичал красиви дами, по тази причина се издънил, тъй че може и да не знае коя от тези хубавици, които са споделяли леглото му е била Мата Хари. И той иронично добави след разпита, че бил питан от проверяващите " по какъв начин съм успявал да държа приходите на българите толкоз високи, да държа най-ниската цена на газа години наред, по какъв начин съм успявал да държа цената на тока най-ниска, по какъв начин съм съумял да вкарам България в Европейския банков съюз”. Да се разплачеш от трогване, при тези му достижения, и да се чудиш за какво народа го смъкна от власт? Дали тъй като след близо 12 годишното му царуване, България се свлече на последно място по беднотия в Европа и преди всичко в света по смъртност на популацията?

Може да предположим, че по този начин както е тръгнало, през годината ще ни чакат още доста сърпрайзи. Приятно или неприятно- ще забележим.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР