ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Стефан Гамизов пред ФАКТИ: Излизането от диктатурата на Борисов ще е мъчителен процес

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Изборите ни за тази година завършиха и в този момент е време за разбори от страна на и общественици, които имат богата политическа просвета и опит в това да разпознават положителното и злото в политиката.

Провокирани от това ФАКТИ потърсихме енергийния специалист Стефан Гамизов, който нееднократно е правил безкомпромисни и точни политически разбори, в това число на база конфликтите му със злите сили в българския обществено-политически и стопански живот.

- Г-н Гамизов, въпросът дали победилият на парламентарните избори политически индивид " Продължаваме промяната " e настина смяна, интензивно се разисква в средите най-много на скептиците, които смятат отърваването от комунистическата Държавна сигурност за " задача невъзможна ". Вашето чувство и мнение за Политическа партия какво е?

- Призовах да се гласоподава за тях и те бяха мой избор, въпреки всичките ми подозрения, а тези подозрения не са плод на конспирации, клюки и “един човек каза”. Ще ви дам образци. Погледнах екипа им в енергетиката, която познавам, както двете си ръце и видях, че той се състои от човек дясна ръка на господин Дечо Колев от Стара Загора и един някогашен чиновник на НЕК, който също добре познавам без той да знае. Не, това не е смяна, а още от напълно същото. Опитах се да предупредя господин Асен Василев да не твърди лъжи свързани с злополуката на ПАВЕЦ “Чаира”, където съставлявам повредена непозната страна, а той просто си изключваше телефона неведнъж виждайки чужд номер от чужбина. Знаете ли, аз също съм бил обществена персона преди години и телефонът ми звънеше непрекъснато. Винаги го подвигах, тъй като смятах, че това е мое обвързване.

После изгледах през вчерашния ден т.нар “преговори” за сформиране на държавно управление и решително ви споделям, че не това е пътят за решение на проблемите в енергетиката и смазващите цени на електрическата енергия. Като всичко това го споделям напълно доброжелателно и с уточнението, че съм подкрепил и ще поддържам тези хора, тъй като те са стъпка напред след кошмарното време с Бойко Борисов. Приемам, че нямат опит в избрани сфери и се надявам да не се стига до борба с несъгласните с тях, тъй като това ще покаже, какъв брой са разнообразни, склонни да се учат и да почитат непознатото доброжелателно мнение.

С неспокойствие чакам да образуват държавно управление и незабавно ще сложа на масата им няколко смислени плана в енергетиката, които са софтуерно подкрепени от двама от тримата най-големи в енергийните технологии. Тогава всичко ще си проличи и ще стане ясно. Ако без проблем вървим напред значи това са хората, които ни трябват на нас българите. Ако се окаже, че предишното застане против нас и нещата са “още от същото”, само че скрито под друга форма, е, тогава ще е неприятно и ще го мислим. Но отново споделям, тези хора са стъпка напред в вярната посока. Излизането от диктатурата на Борисов ще е непосилен развой. Олигарсите и глобените от Съединени американски щати са доста мощни и свързани с диктатурата в Москва, а способени и “чисти” хора съвсем няма. Грешки също ще се вършат. Затова приканвам към примирение, доброжелателно отношение и схващане един към различен. В последна сметка желаеме смяна и тя може да стане единствено в случай че всички работим дружно и се укроти егото на всеки.

- Противно на явно финансово стимулираните социолози, които предвидиха някакви странни резултати, Вие очаквахте ли тази групировка да завоюва парламентарните избори?

- Нямах никакво подозрение, че ще завоюват изборите. Българите са изтощени до гибел от корупция, неистини и пошло говорене на първите мъже в страната. Българите са отвратени от необразовано водачество. Нямаше подозрение, че едни млади образовани и културни хора ще бъдат глътка О2 за съвсем удавилите се в просташкото държание на предходните ръководещи и наглите им царедворци българи. Нищо не ме изненада в тези избори. А социолозите в България не познават българите, тъй като не са “гладни” като същите българи. Борисов ги “хранеше” добре социолозите и те не схващат какъв брой ги ненавиждат българите, което води до това, че не им споделят истината.

- Очаквате ли разгръщане на позитивното западно въздействие посредством " Продължаваме промяната "?

- Надявам се на това, въпреки към този момент да виждам, че има и съветско въздействие в тази групировка. Това не ме изненадва, тъй като въпреки всичко те са доста близки с Румен Радев, а той направи изказвания, които демонстрират, че не възприема Русия като тирания и зложелател на Западната цивилизация. Това съгласно мен е огромна неточност, само че мисля, че при Румен Радев е единствено неточност, която е поправима.

Все отново да не забравяме, че Бойко Борисов трансформира България в марионетка на диктатурата в Москва и сегашната обстановка е несравнимо по-добра. В този смисъл грешката на Румен Радев или може би желанието му да види нещата в някаква по-добра светлина в миг, в който на руско-украинската граница има струпани 100 хиляди съветски бойци, са разбираеми. Никой не желае война и нова рецесия в Украйна.

И да, отново ще повторя, чакам от новото държавно управление да е в действителност насочено към Западната цивилизация. Това ни е нужно непременно. Време е да се върнем в действителност измежду роднините си. Много ми харесва, че Кирил Петков може да стане министър-председател и брачната половинка му е канадка по рождение. Харесва ми доста да си представям, че това семейство ще съставлява България, а да вземем за пример брачната половинка му ще беседва, да кажем с Трюдо като съотечественик със съотечественик. България има потребност да се отвори, да е по-глобализирана, по-западна и по-европейска. Много ми харесва концепцията в Министерски съвет Коледа да е българо-канадска от страна на домакинята, тъй като толкоз доста българи живеят в Северна Америка... Е, аз персонално доста одобрявам Канада и канадците също - там са избягали от комунистите част от роднините на майка ми, както и имам доста близки другари там.

- Радостни български общественици " лепят на ГЕРБ политически некролог ", а за Движение за права и свободи се приказва, че губи въздействието си вътре в страната ни. Отговаря ли на действителностите съгласно Вас този оптимизъм?

- ГЕРБ би трябвало да пенсионират Бойко Борисов и най-близките към него в лицето на Дончев, Атанасова, Сачева и още няколко души. Бих се радвал да видя да вземем за пример Даниел Митов като ръководител на тази партия. Но действително и същинско пенсиониране и действително нов партиен водач. За Движение за права и свободи не се безпокойте. Те не напущат властта, само че няма да споделя с вас в този момент зад кого са се прикрили и не е единствено зад една партия. Казвам, че ги виждам и допускам освен аз.

- В същото време, до момента в който текат празненства за третата поредна загуба на ГЕРБ, вървят и договаряния за съдружно държавно управление. Може ли да се чака нещо съществено и благотворно от хипотетичните сътрудници на Политическа партия - " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България "?

- Не бива да стигматизираме никоя от тези партии. Ние българите желаеме триумф за новото държавно управление и би трябвало да ги насърчим да съумеят. Дали ми е прелестно да виждам Румен Овчаров на договарянията - никой не би повярвал, в случай че кажа да. Дали ми харесва да си припомням какво направиха Има Такъв Народ на предходните избори и в този момент да ги виждам основен фактор - никой не би ми повярвал, в случай че кажа да. Но това е с което разполагаме. И би трябвало да реализираме напредък непременно. Бих подкрепим всеки от тях, въпреки към този момент да разбрах, че не е трябвало да ги подценяваме какъв брой доста знаят (изявление на един човек от тези партии), а след през вчерашния ден към този момент в действителност знам какъв брой не знаят. Но това е човешката природа. Егото е ужасно нещо и малко политици са способни да го подтиснат в името на публичното богатство. Пак дублирам, че триумфът е наложителен за това държавно управление и ние всички би трябвало да забравим персоналните си пристрастия и да ги поддържаме, даже и някои от политическите партии да ни нервират и хората в тях да ни наподобяват некомпетентни. Ако те се оправят, изгода имаме всички. Ако се провалят, губим отново всички. Нека ги поддържаме, в случай че би трябвало и принудително. Аз да вземем за пример си имам проект да ги изтормозя всичките в енергетиката да вършат умни и верни неща. И за мен изобщо няма значение дали ще ги нервирам, дали ще им е неприятно - напряко ще ги въртя на муден огън, в случай че би трябвало, до момента в който не стартират да се движат в вярна посока.

- На договарянията по Вашата компетентност " Енергетика " от страна на Българска социалистическа партия участваха Таско Ерменков и упоменатият от Вас Румен Овчаров. Как въпреки всичко коментирате това?

- Това е политика. Българска социалистическа партия не е неразрешена партия. Част е от Народното събрание. Гласовете на тази партия са нужни за сформиране на държавно управление. Не ние с вас можем да определим кой от тази партия да договаря. И аз желая Българска социалистическа партия да не е толкоз близка до диктатурата в Москва, само че пък какво да кажем за ГЕРБ и тяхната непосредственост с тази тирания на фона на Турски поток да вземем за пример? А другояче наличието на господин Таско Ерменков на договарянията беше доста притеснително в действителност, тъй като кашляше, а всички бяха без маски. Надявам се да не останем без държавно управление, тъй като огромна част от договарящите са се заразили с ковид.

- Добре ли е, че Румен Радев завоюва втори президентски мандат?

- По-скоро бих споделил, че е добре, че господин Герджиков не завоюва и е тъпо, че господин Панов получи толкоз малко гласове. В тази обстановка нямахме различен избор с изключение на Румен Радев, което демонстрира качеството на демокрацията в България.

- Някои анализатори дефинират Радев като " новия Борисов ", а други ги допълват, че президентът ни е с протекцията на Съединени американски щати в качеството му на най-одобрявания сега политик. Смятате ли, че това е по този начин и в случай че да, то би трябвало ли да се тормозим, че под някаква форма авторитаризмът на Бойко Борисов може да бъде още един от Румен Радев?

- Не имам вяра на теории на конспирациите, а и няма по какъв начин да знам кой кого поддържа или не. Румен Радев се държи обичайно, в случай че изключим изявлението му за Крим и неуточнената му ясна позиция за диктатурата в Москва. Има и други притеснителни неща свързани с нуклеарната енергетика, които съм чувал от него. Но Борисов постави такова дъно на потъпкването на демокрацията в България, че не мисля, че Радев може да го стигне. Не мисля, че и желае да го прави. Мисля обаче, че Радев би трябвало да схваща по-добре диктатурата в Москва и да спре с опитите си да флиртува с нея. Русия на Путин е зла тирания и всяка непосредственост с нея е доста, доста рискова и пагубна за България и Европейски Съюз. Нека вземем образец от Чехия и по причина на делата на съветски сътрудници в България, които направиха опити за убийства, както и основателните подозрения за съпричастност към поредицата гърмежи на военни хранилища, да отстраним Русия от нуклеарната си стратегия.

Много е съмнително, че Чехия предприе такива запазващи държавността дейности, а ние не. Бих желал новото Народно заседание да предприеме тъкмо такива дейности, които Румен Радев да поддържа, а държавно управление с някогашните му министри и техни нови депутати да инициира. Нека покажем, че България е още веднъж суверенна и самостоятелна страна, която скъсва с времето на Борисов и Доган, които трансфораха страната ни в марионетка на съветската тирания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР