ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Ако останалите удържат на обещането си да не преговарят с ГЕРБ и ДПС, мандатът идва при нас

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На идните избори ще има доста по-висока изборна интензивност, поради значимостта им за развиването на страната, съобщи пред ФАКТИ Габриел Вълков, ръководител на Младежкото обединяване в БСП-София.

Смятам, че партията на дваматя някогашни служебни министри ще бъде много по-полезен състезател на политическата сцена от някои от новосформираните политически партии.

- Как Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия се приготвя за третите следващи тази година избори, господин Вълков?

- Както нормално, текат предизборни събрания вътре в Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, в цялата страна. На тях с изключение на, че постоянно предлагаме наши представители за Народното събрание, приказваме и за политики и сформираме нашите юношески предизборни щабове. На предходните избори имахме и добра връзка с Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия, защото аз бях негов член и по едно и също време с това ръководител на Националния млдежки избирателен щаб. Това е третата поредна акция в границите на 6 месеца. Усеща се избрана отмалялост, както в гласоподавателите, по този начин и в деятелите на всички партии. Аз дружно с управлението на МО в Българска социалистическа партия - София и предизборния щаб, който образуваме, ще дадем всичко от себе си, с цел да мотивираме оптимално доста младежи да се включат в тази предизборна акция. Защото бъдещето на България е в нашите ръце и от нас зависи в каква страна желаеме да живеем.

- С какво кампянията ви ще е по-различна в този момент по отношение на предходните избори и стартира ли към този момент импровизирано?

- Тази акция ще се води в изискванията на пандемия и засилващи се противоепидемични ограничения. Ние сме млади и виновни хора и за нас здравето на останалите е главен приоритет. Именно поради това ще наблегнем на по-силна акция онлайн, в обществените мрежи. Според мен всеобщите мероприятия са най-удачни за акция, само че в едни по-добри условия, когато не заплашват здравето на никого. Сега ще се съсредоточим главно в правенето на политики за младежите и тяхното бъдеще в България. Те ще бъдат разпространявани посредством разнообразни типове клипове в обществените мрежи, с цел да доближат до оптимално доста хора. Колкото до това дали е почнала акцията, тя за една част от партиите стартира. Преди няколко дни видяхме кампанийна ПР акция на един десен политик и финансист Мартин Заимов, който заля с багра паметника на Съветската войска. Една грозна постъпка, която ние от Българска социалистическа партия тежко осъждаме. Историята би трябвало да се помни, без значение от това дали ни харесва или не. Подобни отрицателни и фашистки акции против културно завещание, като се изключи че са противозаконни, са проявна на нискоинтелигентен радикализъм, който е нездравословен и деструктивен. Подобни дейности, против който и да е монумент, би трябвало да бъдат осъдени с цялата тежест на закона.

- Това, че изборите са 2 в 1, какви опасности крие и какви плюсове има?

- Избори 2 в 1 имат своите преимущества за избрани политици и партии, само че и своите дефекти. На първо място, съгласно мен, тези избори ще имат по-висока изборна интензивност от предните, поради особената им значимост за нашата страна. Забелязвам, че множеството от по този начин наречите “партии на протеста” се пробват да си закачат президентската двойка Румен Радев и Иляна Йотова на ревера и да се възползват от техния висок рейтинг, с цел да натрупат персонални политически дивиденти. Разбира се, всички българи знаят, че Румен Радев е самостоятелният претендент, който беше подсилен от Българска социалистическа партия още преди 5 години. Къде бяха тогава всички тези борещи се за смяна политици? Защо тогава не застанаха зад него? Ние сме поредни и за повторно заставаме твърдо зад Радев, тъй като той потвърди, че е притежател на смяната, за която ние от Българска социалистическа партия дружно с него се борим към този момент 5 години.

- Появи се новата политическа групировка на Кирил Петков и Асен Василев. Как тя ще промени политическата конюнктура у нас и по какъв начин ще се отрази на парламентарно показаните партии в 47-ото Народно събрание?

- Партията на Кирил Петков и Асен Василев се обрисува да вземе към 10-12%. Това е добър резултат за една новосформирана организация. Те въпреки всичко съумяха да се качат на гребена на вълната против ГЕРБ и направиха в действителност доста, а в този момент, като едни същински предприемачи, си печелят дивидентите от свършената работа. Смятам, че те ще бъдат много по-полезен състезател на политическата сцена, в сравнение с други новосформирани обединения. Те са и евентуален сътрудник на Българска социалистическа партия и останалите “партии на протеста”, защото ние дружно желаеме смяна на модела и единствено в случай че сме обединени ще успеем да преборим 12-годишната тирания, която продължава да се бори за оцеляване. Ние не се тормозим от тази групировка, тъй като тя е дясна, а Българска социалистическа партия е лява партия. Ние имаме своите гласоподаватели, те имат техните. Да му мислят останалите десни, тъй като там ще има борба за гласове. Според мен, след последните избори Има Такъв Народ има значителен спад в поддръжката, поради несъответстващите си дейности по време на договарянията за държавно управление. Доста хора, които ги подкрепяха тогава, с цел да образуват кабинет и да “изчегъртат” модела на Борисов, се разочароваха. Тези хора сега търсят опция, с изключение на в Българска социалистическа партия и останалите партии, една огромна част от тях ще припознаят тази опция в новосформираната партия на Петков и Василев.

- Направи ли нещо друго Българска социалистическа партия през последните няколко месеца и очаквате ли по-висока поддръжка на идните избори?

- Българска социалистическа партия се потвърди като постоянна партия, поставяща ползите на България пред партийните. Ние постъпихме отговорно. Задържахме мандата, с цел да може да се актуализира бюджетът на страната. Последният парламент нямаше висока успеваемост, все пак по наше предложение бяха признати няколко значими неща. За втората година от майчинството, майките към този момент ще получават 650 лева, вместо 380 лева, както беше до момента. Пенсиите бяха преизчислени и то с добавка от 120 лева, поради Ковид-19, вместо досегашните 50 лева, които държавното управление на Бойко Борисов даваше. Ние показахме, че нещата могат да се случват по един по-отговорен метод с грижа за хората, а не с работа за персонални ползи.

- Смятате ли, че ще се стигне до постоянно определено държавно управление и в случай че не, тогава какво ни чака в политическо и икономическо отношение?

- Силно се надявам политиците да проявят разсъдък и да се стигне до постоянно определено държавно управление, което да преведе страната ни през задаващата се икономическа рецесия. Цените на всичко нарастват - от електрическа енергия, през горивата, та до хляба. Това се отразява на джоба на всеки един българин. Трябва да се сътвори едно “правителство на промяна”. Това, което демонстрират последните социологически изследвания е, че Българска социалистическа партия ще бъде втора политическа мощ. Това значи, че в случай че всички си удържат на думата и не поддържат ГЕРБ и Движение за права и свободи в бъдещия парламент, вторият мандат ще бъде връчен на нас. Тогава Българска социалистическа партия ще би трябвало да прояви оптималната еластичност, да обезпечи бистрота в договарянията и да образува постоянна коалиция, което ние показахме, че можем да вършим при предните договаряния. Само посредством сходно държавно управление ще потвърдим, че нещата могат да се вършат по един по-различен, по-добър и по-прозрачен метод.

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР