ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Политолог: Изборите за парламент на Русия във временно окупираните територии в Украйна са нелегитимни

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На 17 септември 2021 година в Руската федерация ще стартират избори за депутати в Държавната дума на Руската федерация. Те ще продължат до 19 септември 2021 година

В тази връзка, пълномощните администрации на Автономна република Крим и град Севастопол работят интензивно за образуване на избори на тези краткотрайно окупирани територии на Украйна. Освен това съветският ръководещ хайлайф възнамерява да включи в изборния развой жители на Украйна с нелегално издадени паспорти от Руската федерация, живеещи в Донецка и Луганска области.

Следващите нарушавания на интернационалното право от Руската федерация би трябвало да получат недвусмислена и отрицателна реакция от интернационалната общественост.

За това прикани политологът Владимир Ростоцки.

Партньорите на Украйна би трябвало да потвърдят правилата на политиката на непризнаване на опита за анексиране и краткотрайна окупация на Крим, да разширят интернационалните наказания и ограничавания против Русия.

Чрез образуване на избори за Държавна дума на Руската федерация на краткотрайно окупираната територия на Автономна република Крим и град Севастопол съветската страна работи в несъгласие с правилата и нормите на интернационалното право, резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации и съществуващите двустранни и многостранни контракти.

Изборите в окупирания Крим, проведени от окупиращата страна, са нелегитимни и резултатите от тях са правно оскъдни, защото Автономна република Крим и град Севастопол остават неразделна част от суверенната територия на Украйна, която е предмет към Конституцията и законите на Украйна.

Включването на жителите на Украйна, живеещи във краткотрайно окупираните региони на Донецка и Луганска област, както и съвсем 1,5 милиона гласоподаватели, които в този момент живеят в окупираната Автономна Република Крим и град Севастопол, ще изкривят доста резултатите от изборите за страната Думата на Руската федерация и като цяло ще ги сложи под въпрос.

Заслужава да се означи, че ръководещата партия „ Единна Русия “ няма действителна известност в съветското общество. Включването на „ известните “ С. Шойгу и С. Лавров, които са основните идеолози и реализатори на нападателната политика на Путин за дипломация на властта, също не способства за подсилване на доверието към нея.

Предвид ниското равнище на доверие в управляващите, Кремъл прибягва до най-простия способ - образуване на акция за подкупване на гласоподавателите директно преди изборите. Според някои оценки това ще засегне съвсем половината от съветските гласоподаватели, което ще направи продължаващата акция за рушвет в Руската федерация една от най-големите мръсни акции в света. В същото време материалните преференции ще бъдат предоставяни основно на представители на главния гласоподавател на Путин под формата на еднократни заплащания на фамилии с деца, пенсионери и чиновници по сигурността. Подобни манипулативни стъпки бяха подхванати от съветските управляващи в навечерието на миналогодишното гласоподаване за промени на Конституцията на Руската федерация.

Необходимостта от осъществяване на огромни акции за подкупване на гласоподавателите демонстрира, че „ моралната поддръжка на ръководещата партия “ единствено от страна на В. Путин не е задоволителна за реализиране на задоволителни изборни резултати. Това слага под подозрение действителното равнище на доверие в самия президент на Руската федерация, развенчава митовете за неговата персонална известност или за поддръжката на съветското общество за закононарушенията, осъществени от Кремъл в Украйна и други страни по света.

Дори в подтекста на изцяло „ изчистване “ на изборното поле и медийното пространство от плурализъм на мненията, криминализиране на активността на съперниците на съветското държавно управление, затваряне на опозиционни медии и публични организации, Кремъл не е в положение да предложи на съветското общество платформа и градивни хрумвания за развиване и рационализация на страната, които бяха подкрепени от гласоподавателите, и разчита единствено на заплашване, огромен рушвет и имитация.

Като се има поради огромната възможност за дестабилизиране на социално-политическата конюнктура в Руската федерация и разгръщането на гражданска борба вследствие на предстоящите огромни фалшификации на идните избори в Руската федерация, се отпускат обилни средства за потребностите на „ охранители “ на режима на Кремъл - заплатите на военнослужещите и отделите на „ силовия блок “ са увеличени. Значителни финансови инжекции и други тласъци се дължат и на сериозното отношение на „ силовиците “ към миналогодишната „ конституционна промяна “ в Руската федерация и режима на Кремъл като цяло.

Партньорите на Украйна, по-специално от Европейски Съюз, би трябвало да осъдят провеждането на нелегитимни избори за депутати от Държавната дума на Руската федерация на краткотрайно окупираните територии на Автономна република Крим и град Севастопол, както и противозаконното присъединяване на жители на Украйна в изборния развой и гласуването на жители на краткотрайно окупираните територии на Донецка и Луганска области, които са били наложително документирани паспорти на Руската федерация, и не признават резултатите от гласуването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР