ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ГЕРБ ще бъде образцова опозиция

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" ИТН ", като се изключи че има " има " в името си, има и управническа стратегия. Подчертавам го, тъй като безброй пъти през отминалата предизборна акция беше натяквано и натъртвано, че нямали такава и изобщо нямали концепция какво ще вършат отсега нататък и защо им е властта. Един тип - в знамение ще се видят тези новобранци. Който желае да види програмата, може да го направи в уеб страницата им.

Но към 8 часа сутринта на изборния ден това малко на брой ги интересуваше.

Програмите, каквито помним от 90-те - отпечатани особено и раздавани на електората - биха имали някакво значение, в случай че се сменяше някакво 4-годишно ръководство, без значение провалено или сполучливо е било. В случая, с цел да не загатваме термина на сезона " изчегъртване ", да кажем, че приказваме за ремонт на 12-годишна партийна съборетина, консумираща власт и облаги в несметни количества - нещо като първия ден от предаването " Бригада Нов дом ". Първо буташ остарялото, мухлясалото, ненужното и продъненото. Другото, новото, идва след това...

Иначе съм сигурен, че ГЕРБ ще е една диалогична, доброжелателна, градивна и националноотговорна съпротива, каквато е била постоянно в редките мигове от историческия си път, когато не е била на власт. Такава беше и по времето на Орешарски, същият жанр видяхме и през късия живот на предишния парламент. Просто " образцови ". Тази партия не има поведенчески модел за живот в съпротива и го е доказвала безапелационно. Разбира се, чака ни още от същото. Жална им майка на новите ръководещи, които и да са те.

В тези финални акомпанименти след вота единствената конспирация остана, дали Бойко Борисов ще избави достойнството си с триумф на фотофиниша и ще се отдръпна въпреки всичко с някаква победа или позорът му ще е цялостен. Това ще решат гласовете от чужбина, при които " ИТН " е с осезаемо предимство, което към момента не е калкулирано в окончателните резултати. Следващата въпросителна е, когато Трифонов получи опция да сформира държавно управление, отново ли ще прати някой първенец по мешана табла или пастирски скок да вземе мандата от Радев или най-сетне Има Такъв Народ ще запретнат ръкави да ръководят действително.

Защото опцията нови избори напълно не е изключена - най-вероятно съчетани с президентските. Каква ще бъде интензивността ли? Избирателната интензивност е такава, каквато е - аргументите за нея нямат никакво значение отвън анализите на " кънчовците ". А да кършим ръце какъв брой е елементарен народът - това в действителност е най-непродуктивната позиция...Въобще, огромен плач падна нощес за пустата ниска изборна акнтивност. Какви ли аргументи не откриха за нея, че даже и безпределно нелепата - отговорен бил и мачът в 22 часа, който стартира два часа след края на изборния ден.

Но, млъкни, сърце. Както енигматично съобщи Нойзи по време на анализите, " резултатите са мета разказ отвън подтекста ". Ако повтори тези думи на площада в Зверино, евентуално ще го напердашат за всеки случай. Карадайъ беше доста по-ясен. Движение за права и свободи били запазили относителния си дял. Всичко е релативно, ефенди...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР