ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Светлото и тъмното бъдеще на Борисов

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Досега се говореше най-вече за светлото и тъмното минало на Бойко Борисов. Светлото се изтъкваше пред популацията - каратист, пожарникар, внук на погубен от комунистите дядо, легендата за филията с мехлем, човек от народа... Тъмната част от биографията му бе най-вече в грамите на непознати посолства и в диалозите на маса - човек от СИК, забъркан в закононарушения, трафик на коли и дрога, артикул на кръгове от Държавна сигурност и прочие
Днес ще поговорим обаче за бъдещето на някогашния министър председател. И най-естественият въпрос е: Богат живот в чужбина ли го чака или затвор? Със сигурност и той се пита същото по тази причина сякаш е радостен, само че страхът към този момент проличава в очите му.

Борисов обикаля градове, села и паланки, рекламирайки себе си и ГЕРБ. Защото знае, че оставането му в политиката може да го избави от правосъдно гонене. И чуваме по какъв начин вкарал България в международния хайлайф, нараснал пенсиите и заплатите, както никой до момента, справил се с пандемията, обезпечил ваксини, построил половин милиард километри автомагистрали, десетки пречиствателни станции, метро... Все хубави неща.

Борисов обикаля, приказва си неговите неща, прегръща почитатели, театралничи за селфита, раздава подписи, присмива се на образованите служебни министри, подарява фланелки с неговия лик, кастри новите партии от митинга.

Борисов показва успокоение и убеденост, пробвайки се да ни убеди, че го чака ярко бъдеще. Има и съображение, тъй като разчита на над 200 000 калинки в администрацията и 100 хиляди гласа от техните фамилии. Чака гласове и от приятелите си в публичните поръчки, пенсионерите, дето се просълзяват на харизаните 50 лв., на гласове от Министерство на вътрешните работи, армията, корпоративния избор...

Борисов е спокоен и тъй като сигурно е трансферирал в банкови сметки на разнообразни имена в чужбина спестеното от трите мандата. Експерти настояват, че в сметките му имало пари за двойно и тройно повдигане на пенсиите и заплатите за години напред, само че единствено можем да гадаем. Говори се също, че има компании, офшорки и медии, които работят за него. Постлал си е, както споделя народът.

В забрадка са му вързани и значително следователи, прокурори и съдии. Няколко официални инспекции и ще излезе чист като момина сълза.

Разчита и на връзките си в проведената престъпност – дал им е достъп до парите на страната, чака да му върнат жеста. По техния си начин…

Все още има поддръжката и на корумпирани политици в Европейски Съюз. Вероятно на Путин и Ердоган също.

Надява се, че ще се контракти с американците да не го закачат, въпреки да знае, че те знаят за многомилионните " такси ", които е прибрал от рекета против бизнеса.

Дори да не ръководи след 11 юли, ще се изживява като жертва на репресии, ще саботира всичко, което новата власт се опита да прави в интерес на обществото, ще провежда мафията за провокации и произшествия.

Този човек срина ценностната система, доколкото бе останала такава след 90-те години, и в този момент му е елементарно. Мутрите са му армията, а популацията – крепостните. Моделът към този момент скърца, само че още работи.

Това са гаранциите на Борисов за ярко бъдеще.

Има обаче и различен вид, поради който сънува кошмари. Въпросът, какво ще стане с парите му, го вади от равновесие. Изнесените милиони са откраднати пари от българската страна и ще бъдат търсени – от наши и партньорски служби. Може и да са ги разкрили вече…

Лоша вест е също, че няма с кого да подписа договорка да не бъде съден за осъществените закононарушения. Вече не управлява нещата, както допреди няколко месеца.

Борисов е сигурен, че доста хитро е укрил заграбеното. И това е доста занимателно, тъй като историята на диктаторите демонстрира, че всички като него приключват зле.

Той стартира да проумява какво е сторил на българите и че заблудите с подправените статистики към този момент не правят работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по опазване на здравето – това завещание не чертае розови вероятности. Лъже се, в случай че има вяра, че „ шефът “, както той назовава Бог, ще го избави от идното. Сенките от предишното постоянно се завръщат...

Възмездието е неизбежно.

Д-р Димитър Попкутуев

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР