ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Стела Николова пред ФАКТИ: Санкциите по закона „Магнитски“ са унижение за нашата държава

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Санкциите по закона „ Магнитски “ са безусловно оскърбление за нашата страна. Ние сме член на Европейския съюз, напираме да влезем в Шенген, а човек, който е на заместник-председателско място в Бюрото за надзор на специфични разследващи средства, е в действителност " ударен " от закона „ Магнитски “. Също по този начин и човек, който беше за часове ръководител на ДАНС, човек, против който излезе цялата страна. Имам поради господин Пеевски, който бе изчегъртван години наред от всевъзможни свои бизнеси, тъй като ставаше извънредно неуместен, в това число и за своите отци. Фактически господин Пеевски беше заченат в Национална движение „Симеон Втори", само че отгледан от Движение за права и свободи “.

Това сподели адв. Стела Николова, депутат в 45-тото Народно заседание от „ Демократична България “, в изявление за ФАКТИ . Свързахме се с адв. Николова, с цел да приказваме както за глобите от Министерството на финансите на Съединени американски щати, наложени на “влиятелни български жители и техните необятни мрежи за присъединяване в корупция” по закона „ Магнитски “, по този начин и за смисъла на тези наказания и разумните дейности след тях.

„ Това, което ни демонстрираха американците с хората, които са " ударени " от закона „ Магнитски “, е кои са корумпираните партии в България. След като господин Божков, който твърди, че е давал подкупи на господин Борисов и на господин Горанов, е " ударен " от закона „ Магнитски “ като човек, който е бил основател на тези подкупи, става дума за ГЕРБ. След като господин Илко Желязков, който е назначен от Движение за права и свободи, е посочен като извънредно слаба частица в звеното и като човек, който години наред е бил извънредно значим фактор в енергийната ни система, значи приказваме за Движение за права и свободи. След като господин Петър Харалампиев също е в листата със глобени, а той към този момент е клиент на нашата прокуратура по отношение на продажбата на българско поданство, значи коя е третата корумпирана партия – Вътрешна македонска революционна организация. За мен това е прочитът. Това, което не свършиха от американска страна, е да ни кажат кои са бенефициентите на тези корупционни схеми “, сподели още адв. Николова.

Относно информацията от Съединени американски щати, че „ сегашен политически водач “ е получавал подкупи от Васил Божков, тя сподели: „ Прокуратурата на България беше редно да ревизира изказванията на господин Божков, който в това число с банкови извлечения сподели какви големи суми е теглил в брой от банковата си сметка. След като господин Гешев по този начин хубаво замаза чекмеджетата и всички други сигнали във връзка с господин Борисов, както и записа с глас, прекалено много наподобяващ на гласа на господин Борисов, откакто господин Гешев към този момент две години, откогато е на поста основен прокурор, покрива Борисов, а и преди този момент в Специализираната прокуратура, която би трябвало да се занимава с корупцията по високите етажи на властта, а тя се беше съсредоточила в селските кметове и дребните риби по най-ниските етажи на държавната администрация, значи какво ни споделиха американците – споделиха ни „ вижте си продънената прокуратура “.

За мен това е най-голямото оскърбление, което може да изпита една страна. Няма друга държава-членка на Европейския съюз, в която да има хора, " ударени " от закона „ Магнитски “. Аз съм сигурна, че описът може да бъде доста съществено продължен с хора от България. Партньорите ни в НАТО обаче бяха по този начин положителни единствено да ни дадат един сигнал, една лампичка, че би трябвало доста бързо да си почистим авгиевите обори, тъй като това значи продънена национална сигурност “.

Тя изясни и от кое място идва пробивът в националната ни сигурност: „ Говорим за Бюрото за СРС. Последният скандал за подслушване на политици тече към този момент седмици. Партийни функционери и водачи започнаха да подават заявки, с цел да получат информация дали са били подслушвани. Как може изобщо да бъде позволено това нещо, в случай, че ние сме държава-членка на Европейски Съюз?! Тръгнали сме да стопираме други страни, които вървят по европейската пътека. Ние сме позор! С какви искания и самочувствие ще седнем да преговаряме и ще се появим в Европейски съюз, в случай, че у нас се случват такива неща?! “.

„ Единственото нещо, което може да направи Прокуратурата в лицето на господин Гешев, е лицето господин Гешев да си подаде оставката неотложно. Всичко, което се случва е поради умишленото безучастие на Прокуратурата във връзка с тези лица и освен. След като Прокуратурата играе смокинов лист на корумпирани политици и държавни чиновници, то тогава би трябвало да има човек, който да понесе тази отговорност “, безапелационна беше Стела Николова.

„ Друг е въпросът, че господин Цацаров също би трябвало да е виновен, тъй като една огромна част от всичките корупционни покупко-продажби, които господин Пеевски евентуално е правил, с цел да го посочат господата от Съединени американски щати, са се случили по времето на Цацаров като основен прокурор. В момента той е ръководител на КПКОНПИ, което запорира имущество на неуместни за властта хора. Множество предприемачи, които преди назоваха олигарси, а в този момент станаха неуместни, минаха през ареста и внезапно се разделиха със своите активи.

Това включва и Цветан Василев, чиято банка бе съборена безусловно съзнателно – не че не е имало защо, само че страната можеше да я избави, с цел да не се изгубят парите на държавни предприятия, на лечебни заведения, на общини. Всичко това беше съзнателно позволено, с цел да може господин Пеевски да се добере до тези активи “, продължи адв. Стела Николова.

На въпроса какво стои в основата на всичко изредено дотук, тя отговори: „ В основата на всичко това стои завладяването на страната. Това е заложено още в нашата Конституция, с фигурата на основен прокурор, над който, както споделяше един някогашен основен прокурор, е единствено Господ (б.р. става въпрос за думи на Иван Татарчев) “.

„ Убедена съм, че 46-тото Народно заседание ще успее да реализира промени. Трябва болшинство от 160 народни представители, които да трансформират Конституцията в тази ѝ част (б.р. частта с основния прокурор). Убедена съм, че българският народ ще излъчи такова реформаторско болшинство. Убедена съм, че 46-тото Народно заседание ще излъчи държавно управление. Първата работа на това държавно управление е да се заеме със закриването на профилираните съд и прокуратура, тъй като това са изключителни органи, които изрично не кореспондират с нашата Конституция, без значение какво споделя прислужният Конституционен съд. Конституционен съд в последните години изкарваше политкоректни решения и се трансформира в следващата институция в България със срутен престиж, с цел да може да се угажда на господин Борисов и прислужните нему партии “, сподели още тя.

„ Държавността в България беше закрита и това ни споделиха нашите сътрудници от Съединени американски щати. „ Вижте си страната. Вижте на какво наподобява “. Макар Европейската комисия сега да мълчи, аз съм уверена, че скоро ще бъдем подложени на още някакъв мониторинг. Тъй като Европейската прокуратура проработи, съм уверена още, че госпожа Лаура Кьовеши, както даде обещание, че една от първите страни, които ще посети, е България, по този начин и ще стартира работа тук “, счита Стела Николова.

„ Аз към този момент съм подала сигнал до Европейската прокуратура по отношение на фекалната тръба във Варненското езеро, която към момента продължава да се ремонтира и не е закопана под морското дъно, какъвто план е имало още през 2011 година. Тогава 5 милиона евро от европейските пари са отпътували за това оборудване. Има индикации, че още тогава тръбата не е била закопана. Обясненията на Община Варна, че някакъв транспортен съд изровил тръбата с котвата си, по никакъв метод не се удостоверяват от „ Морска администрация – Варна “, които споделят, че подобен случай при тях не е регистриран. Как тогава Община Варна разбра, че някакъв транспортен съд е изкарал тръбата? И най-интересното – за какво криха това от варненци и от българската общност в продължение на 9 месеца? “., запита адв. Николова.

„ Няма по какъв начин да разберем дали сега има приключвания от тази тръба, тъй като нямаме опция да пуснем водолази. Според Община Варна сега тръбата е обвързвана и просто не е заровена. Същевременно във Варненското езеро още веднъж стартира да има индикации, че планктонът още веднъж ще има плевел разцвет, както се случи предходната година. Тогава това се обясняваше с подобаващата хранителна среда за този планктон, надлежно измря доста риба. Сега чакаме да забележим какво ще се случи. Скоро слушах доктор Радослава Бекова от Института по океанология към Българска академия на науките, която сподели, че Варненското езеро е напът да се трансформира в мъртво езеро – освен поради екологичната злополука, само че и поради химическо замърсяване, и така нататък А ние сме присъединили Варненското езеро в Натура 2000, т.е. езерото е предпазено по Натура 2000 пред Европейската комисия. Това е смешно просто! “, разяснява още тя.

В края на диалога адв. Стела Николова описа за още един очевиден случай от Варна. „ Става дума за така наречен Рибарско пристанище „ Карантината “, което беше издигнато с европейски средства. За да се взе участие по този план, е трябвало общината да заявява, че на това място преди е имало пристанище. Тоест, че те реконструират съществуващо пристанище. Реално обаче такова пристанище там в никакъв случай не е имало “, довери на медията ни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР