ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Александър Симов за ФАКТИ: В БСП има противоречия, но в демократичните партии е така

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Многократно съм казвал, само че не е неприятно да се повтори – против Българска социалистическа партия в последните няколко години се води яростна медийна война, медийни бомбардировки всеки ден. Българска социалистическа партия може би ненапълно ги подцени, тъй като в един миг тези 4 години непрекъснат обстрел сътвориха за Българска социалистическа партия показва като за групировка, която безусловно на следващия ден се разпада, разцепва се по шевовете и е като някаква тайфа, в която никой не може да понася никого.

Не споделям, че в Българска социалистическа партия няма несъгласия, само че в естествените демократични партии е по този начин. Демокрацията е полемика, даже и спор. В това отношение Българска социалистическа партия е единствената естествена партия. Медийната бомбардировка против нас обаче оказа своя резултат. Смятам, че в случай че си взехме нещо като урок от изборите на 4 април, това е, че левицата би трябвало да стартира да се сплотява, че всички леви партии би трябвало да намерят това, което ги сплотява, вместо непрекъснато да са втренчени в разликите си и да се опияняват от тях “.

Това сподели депутатът от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ в 44-тото и 45-тото Народно заседание Александър Симов пред ФАКТИ . Свързахме се с него, с цел да приказваме за обединението в левия набор – за аргументите и задачите на лявото обединяване.

„ Доволен съм, че доста от тези партии, с които през годините сме имали доста разлики, сега взеха решение, че няма смисъл да се вторачваме в това, което ни разделя, а да забележим общата си цел. Това съгласно мен е логиката на лявата коалиция. Отдавна беше ясно, че левите гласоподаватели желаят да видят някакъв развой на обединяване и те мъчно схващат разделянето. Мога да кажа, че още 2016 година, когато Българска социалистическа партия направи изследване за това в каква формула да се яви на президентските избори, още тогава най-честият отговор беше, че Българска социалистическа партия би трябвало да се яви в лява коалиция, само че да кажем, че през 2016 година не беше времето за това. Едно обединяване е допустимо, когато е осмислено, когато му пристигна времето, когато всички одобряват концепцията за това обединяване. Очевидно в този момент – 2021 година, е времето, когато левицата би трябвало да стартира да се сплотява “, разяснява Симов.

„ Този развой съгласно мен работи положително на левите гласоподаватели, тъй като виждат, че едни хора могат да се обединят, да преодолеят разликите и да вървят дружно напред “, сподели още той.

На въпроса каква е общата цел на лявата коалиция, Симов отговори: „ Общата цел е това, че България се нуждае от ляво ръководство, от ръководство, което да осъществя обществените послания на левицата. 12 години мракобесен десен авторитаризъм на ГЕРБ безусловно занулиха България и каквото и да ми приказват, това се усеща от всеки български жител. Да живееш в непрекъснати схеми, корупция, операции, интриги, обири, всеки български жител видя по какъв начин се отразява това. Младите хора си хващат багажа и отиват на Терминал 2, защото това е единственият излаз за някакво развиване. Ето това е задачата на това ляво обединяване – идващото ръководство да осъществя програмата на левицата “.

Александър Симов разяснява още дали Българска социалистическа партия е част от статуквото. „ Според мен това не е мнение на доста хора. Преобладаващото мнение в обществото е, че Българска социалистическа партия не е част от статуквото, а е партия на смяната. Тези, които настояват, че Българска социалистическа партия е партия на статуквото направиха най-голямата си политическа неточност, изключвайки Българска социалистическа партия или пробвайки се да жигосат Българска социалистическа партия. По този метод се лишиха от опцията да основат обикновено ръководство в границите на предходния парламент “, сподели той.

„ Това е медийна пиратка на партии, които се пробват да градят престиж на гърба на останалите политически обединения. Виждаме, че не им се получи. Четири години, в които другите си почиваха или бяха в небитието, Българска социалистическа партия беше единствената партия на фронтовата линия. Оттук нататък никой не може да ми каже, че Българска социалистическа партия е статукво “, добави Симов.

В края на диалога Александър Симов отговори на въпроса дали съгласно него Българска социалистическа партия ще бъде водеща партия след изборите на 11 май. „ Според мен всяка една партия би трябвало да си сложи за цел да бъде водеща партия, да победи и да може да осъществя своите хрумвания. Това точно е нашата цел и задачата пред нас “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР