ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Поредно гнусно реабилитиране на чугунения тошовизъм

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В българския ефирен ефир извънредно постоянно ставаме очевидци на гнусни и пошли опити за реабилитиране на соца като една " остаряла нормалност ". Не стига, че от заран до вечер в публицистичните излъчвания участват сътрудници на комунистическата Партийна сигурност, по известна като Държавна сигурност, и членове на Българска комунистическа партия, само че и в развлекателни излъчвания - в тази ситуация това на Халваджиян с водещ Димитър Рачков, се пробват да будят някаква носталгия у българите над 50-годишна възраст. В случая по-голямата неволя е не това, че някои от хората, родени през 60-те и 70-те години на предишния век ще изпитат носталгични усеща, а вкарването в илюзия на младежите, на които не е разказана истината за това време. А истината за соца е единствено една и не може да е въпрос на позиция.

Снощи за повторно в късия живот на " Забраненото шоу на Рачков " телевизионният фен стана очевидец на една сценарийно готова словесна повръщня. Преди известно време в компанията на упоменатия комик, който, както е известно, е водещ на това предаване, бе внукът на Тодор Живков - Тодор Славков, а зад тях се мъдреха големи сърп и чук. Вчера пък ни бе припомнено по какъв начин биха звучали всякакви вести по време на злокобния соц, в обилие се използваше обръщението " другарю ", еди-какво си било коствало 40 стотинки и всевъзможни други нелепости, реабилитиращи годините преди 1989 година като отминало време, в което не е имало нещо неправилно.

По подразбиране е, че това реабилитиране на тоталитарния тошовизъм би трябвало да спре. Излишно е да загатваме, че в случай че в Германия предаването Х каже нещо положително за нацизма - а сред него и извратения чугунен тошовизъм (социализъм) разлика няма, това предаване евентуално в никакъв случай повече няма да види ефир.

Възникват и няколко въпроса, като първият от тях е - толкоз ли са лимитирани сценаристите на това предаване, че са принудени да вършат опити да забавляват публиката със мемоари от социализма?

Освен това, за какво въпросните сценаристи, а и освен, не се връщат към други столетия от мъчната ни в огромна степен история? Да не би продуцентите да имат някаква специфична задача и за това изобщо да са на екран?

Защо в границите на упоменатото предаване няма и мъничък намек за това, че този строй е погубил голям брой хора по света - и безусловно, и преносно?

Питам, само че отговори въобще не чакам. Щом въпросните дами и господа непринудено реализират соц. агитация, ясно е какви са душите им и респективно от това подбудите им. Също по този начин е ясно, че това, което те вършат се радва и на утвърждение измежду част от българите. Но друга част от българите - не по-малка, изпитва мощна абоминация, когато вижда и чува гореописаното в праймтайм и народен ефир.

По-важни са обаче други две неща. А точно тази, втората част от българите, да спре да преглъща това огорчение и да отстоява заклеймяването на тошовизма.

И също по този начин, време е, значимо е, хубаво ще е, в случай че в 46-тото Народно заседание се образува болшинство, което да добави Закона за оповестяване на комунистическия режим за незаконен. Тоест, той да спре да бъде пожелателен и всеки, който оправдава мракобесния соц, да бъде подвеждан под наказателна отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР