ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Константин Бачийски: Не съм патерица на ГЕРБ, правя само това, в което съм убеден

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
По мотив на изявления в публичното пространство на господин Живко Табаков, в което той си разрешава да ме дефинира като „ патерица на ГЕРБ и поддръжник на статуквото “, поради присъединяване на Георги Манев в листата на Вътрешна македонска революционна организация, бих желал да направя следното конкретизиране:

Както постоянно, господин Живко Табаков не е схванал. Аз освен, че не съм бил част от листата на Вътрешна македонска революционна организация, само че и въобще не съм бил претендент за депутат.

За мен този пропуск въобще не е изненада, тъй като чуя ли името Живко Табаков, си припомням за дежурната му имитация, която е негова запазена марка: „ Извинявай, сътрудник, само че аз не запознат съм това “.

През годините съм чувал това самопризнание от него по толкоз доста мотиви и съм си мислил, че това е просто опрощение за безумните му гласувания по публично значими проблеми, само че към този момент имам вяра в искреността на тази негова имитация. И се чудя от какво в действителност схваща Живко Табаков?!

Вярвам му, че не схваща от доста тематики. И аз не разбирам по какъв начин може да се изрича толкоз неопитен още веднъж. Затова този път му го изяснявам в писмена форма и след няколко прочита, уповавам се да разбере.

На тези избори не бях претендент за депутат, само че за сметка на това на 4 април по моя самодейност и с персонални средства аз и мои съидейници бяхме в Турция, с цел да се противопоставим на многочислените изборни измами, нарушавания и фалшификации в изборните секции в южната ни съседка. Най-вече, с цел да подсигуряваме честността на вота и спазването на закона.

Относно присъединяване на ръководителя на Политическа партия „ Средна европейска класа “ - Георги Манев, като част от листата с претендентите на Вътрешна македонска революционна организация в Бургаски изборен регион, ще споделя, че персонално аз гласувах срещу такова присъединяване.

Що се отнася до мен, оферти да бъда част от предизборни листи не липсваха. Включително и за тази позиция, която господин Табаков заемаше преди и след 4 април. Ако има чест, ще е мъчно да отхвърли този факт.

Държа да посоча една от аргументите да не вземам участие в изборите на мястото на господин Табаков.

За да съм наясно със себе си и с цел да отстраня даже най-малкия риск да подведа хората, които ми гласоподават доверие, аз насочих четири въпроса на госпожа Манолова и нейния екип. Получих отговор само на питането ми по какъв начин ще се взимат решенията в тази коалиция. Въз основа на този отговор отхвърлих да съм част от конструкция, в която ми декларират, че решенията се взимат по правилото „ Каквото каже Мая “, тъй като това опонира напълно на убежденията ми. Аз съм потвърдил във времето, че върша единствено тези неща, за които съм уверен, че са верни, а не такива, за които някой подрежда. Но за господин Табаков това състояние е било изцяло задоволително, щом отговорът му беше: „ Аз нямам искания “.

Няма по какъв начин господин Табаков да не си спомня кой е споделил тези думи, тъй като бяхме в едно и също помещение с госпожа Манолова, когато думите бяха изречени.

Категорично не мога да бъда патерица освен на ГЕРБ, само че и на ничия друга партия!

По въпроса за патериците на ГЕРБ и крепителите на статуквото, господин Табаков би могъл да ви споделя доста, тъй като в предходния мандат на Общинския съвет-Бургас, той персонално участваше в съвещанията на съветниците от групата на ГЕРБ, с цел да дефинират дружно по какъв начин да гласоподават на сесиите.

Нека напомним по какъв начин господин Живко Табаков гласоподава “ЗА” една от най-скандалните докладни на ръководството на ГЕРБ през предходния мандат, а точно противозаконната продажбата на единствената общинска болница в ж.к. „ Меден рудник “. По този метод господин Табаков и групата общински съветници от болшинството ощетиха бургазлии с към 1.5 млн.лв, защото продадоха болничното заведение без търг и конкурс, на цена по-ниска от данъчната ѝ оценка.

Нека да се върнем в по-близкото минало и си напомним по какъв начин господин Табаков поддържа решение на ГЕРБ, поради което хората стачкуваха по улици и площади в цялата страна. Става въпрос за даването на единственият общински път, водещ до плажната линия в “Росенец” в частни ръце, с цел да обезпечи комфорт на жителите на Сараите.

Нима господин Табаков е не запомнил тези срамни собствен гласувания в поддръжка на ръководството на ГЕРБ?! В духа на тези му изяви одобрявам изказването му за мен като засегнатост и демонстрация на лицемерие.

Аз съм Константин Бачийски, потвърдил съм, че вземам независими решения и никой не може да ми споделя какво да върша и по какъв начин да гласоподавам.

Основната разлика сред мен и партийните ветропоказатели е, че когато имам позиция я пазя, а не се обръщам натам, накъдето духа вятърът.

Така е било, по този начин и ще бъде.

С почитание:

Константин Бачийски

/общински консултант от групата на Политическа партия „ Средна европейска класа “/
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР