ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за ...

Обречените

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Твърдят, че на 4 април са се провели избори за Народно събрание. Някои хора гласуваха и даже преживяваха за резултатите... Подобно поведение би могло да се обясни и с раздвоение на съзнанието: разбираш, че всичко това е умряла работа, ала съвестта те ръчка да изпълниш гражданския си дълг. Такива сме ние – българите, изкопали трапа за държавата... Понастоящем безродници, в близко бъдеще – кратък абзац в учебника по история.

Фактът, че мнозина отново участваха в цирка на колониалната администрация, е тъжен. Явно е трудно за проумяване, че системата не се влияе от броя на бюлетините. Насреща ѝ трябва да крачим с едничката мисъл, че тя подлежи не на промяна, а на разрушаване. Но лошото образование, леността и овчедушието влияят на вземаните решения.

На ненашата земя съжителстват два свята: този на мародерите и другият – берящ душа, ала все още ритан и ограбван... Тук общинските съвети, парламентът, министерствата и президентството изпълняват единствено представителни функции и нас нищо не ни свързва с властта. Това е съвременният феодализъм, подкрепян от Брюксел. Така че как да гласуваш за нещо, което го няма?

Последната забележка касае също и кадрите, защото кухите институции на бандитската демокрация са населени предимно с кухоглавци. Проклето е нашето време, слугинско... Забравихме род и идентичност.

Зад нас остана пустиня, а отпред не се вижда нищо.

Източник: fakti.bg