ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Нарушаване на човешките права и съвременното робство

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Депортирането на жителите на Украйна от окупираната територия на страната е нарушаване на нормите на интернационалното филантропично право. Това е следващото военно закононарушение на формалните управляващи на РФ, осъществено в Крим. Отделянето на украински жители от техните фамилии в Крим нарушава правото на ценене на персоналния и фамилния живот. Преследването на жители на Крим в окупираната територия, заради неналичието на съветски „ документи “, нарушава редица интернационалните правила. Липсата на въпросните документи в действителност се трансформира в символ, посредством който украинските жители постоянно биват дискриминирани в Крим, в това число техните трудови права и независимост на придвижване.

След опита за анексиране на Крим от Русия през 2014 година частната компания „ Titanium Investments “ е записана в Москва, а името на самия цех е променено на „ Украински химически артикули “, със седалище Киев. Базираната в Москва компания наема завода „ Украински химически артикули “, както и доставя и изнася артикули. Замърсяването на почвата, околната среда, подземните води и тези на заливите Сиваш и Каркинит в Черно море се усили от 2014 година насам, написа arc.construction.

Места наоколо до централата „ TITAN “, а точно регионите Каланчак и Чаплинка на Херсонска област в Украйна, както и градовете Армянск и Красноперекопск в Северен Крим, на 23 август 2018 година са били обгазени със серен диоксид. Над 4000 деца бяха евакуирани от съветските публични управляващи от Армянск, а украинските управляващи обявиха, че до септември 2018 година десетки хора са потърсили здравна помощ в Украйна. Заводът обаче не е спрял активност и продължава да замърсява околната среда, без реакцията на съветските публични управляващи в Крим.

В отчета на Асоциацията за реинтегриране на Крим до специфичния докладчик на Организация на обединените нации за поощряване и отбрана правата на независимост направен от Ирен Хан, Асоциация се концентрира върху въпросите на дезинформация. Политиката против Украйна, украинците и коренното кримско-татарско население, тъкмо както против представители на всички други етнически групи, като се изключи руснаците, се трансформира в нормална процедура на кримския информативен пейзаж. Дезинформацията се популяризира върху исторически събития и настоящи политически, обществени, стопански и екологични въпроси. При това не се толерират различни отзиви и тези, които ги показват, са подложени на тормоз и гонене. Тревожна наклонност през 2020-2021 година е умишленото разпространяване на подправени вести за епидемиологичната обстановка в подтекста на изключителната обстановка с пандемията породена от ковид.

Освен контрола върху медиите, съветските публични управляващи на Крим употребяват услугите на така наречен „ самостоятелни блогъри “ и инфлуенсъри в обществените мрежи и пратеници (като Telegram) за разпространение на дезинформационни известия, генерирани от специфичните служби на Руска федерация. При това блогърите, които показват различни отзиви, се заглушават по всевъзможен метод, в това число посредством депортация от Крим, както се вижда от образеца на Евген Гайворонски, който е заставен да напусне полуострова.

Асоциацията комуникира и с самостоятелния специалист на Организация на обединените нации за отбрана против насилието и дискриминирането на база полова ориентировка и полова еднаквост – Виктор Мадригал-Борлоз. През 2013 година Русия е приела Федерален закон 135-ФЗ, който променя Кодекса за административните нарушавания с член 6.21 „ Пропаганда на нетрадиционни полови връзки за малолетни “ с налагане на санкции за „ закононарушение “ на стойност до 100 000 рубли за физически лица и до 1 милион рубли за юридически, с допустимо „ административно експулсиране от РФ “ на чужденци, направили сходно закононарушение.

Тези правила се извършват от РФ в Крим в директно нарушаване на условията на IV Женевска спогодба, която не разрешава на държавата-окупатор да ползва лично наказателно законодателство за жителите на окупираната територия. Тъй като Украйна няма съответна норма в личното си законодателство и не дава подтисничество върху свободата на половата ориентировка и половата еднаквост на личната следена територия, се показва, че съветските публични управляващи не са приели никакви политики, стратегии и/или практики в Крим за разнообразни полови ориентации и полова еднаквост и/или целящи да се оправят с насилието и дискриминирането на база полова ориентировка и полова еднаквост. Тези проблеми са неразрешени за публично разискване в Крим.

Текущите действия на специфичните докладчици на Организация на обединените нации, като визитата им в Украйна, в това число Крим, биха съдействали за събирането на информация и биха разрешили на органите на Организация на обединените нации да положителният усещане от първа ръка за обстановката с правата на индивида в района.

Русия организира настоящи действия в структурите на Организация на обединените нации за обезпечаване на лична „ кримска стратегия “, което е в прорез, както с нормите на интернационалното право, по този начин и с действителните обстоятелства, свързани с нарушение човешките права в Крим.

Също по този начин съществува риск дейностите на специфичния докладчик на Организация на обединените нации за негативното влияние на едностранните насилствени ограничения върху упражняването правата на индивида, който изготвя в този момент отчет за едностранната политика на наказания, да бъдат употребявани от Русия за лични потребности, разпространяване на подправена информация, обвързвана с проблема „ Крим “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР