ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Иво Инджев: Издънката на Борисов по дънки

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Какво желае да каже министър председателят Борисов, изпращайки срещу разпоредбите на протокола по дънки и блуза съветския дипломат Анатолий Макаров с цялостното схващане, че ще бъде сниман в този тип на сбогуването с московския делегат, на който се мазнеше фамилиарно?

Не, това не е въпрос на “вкус”, какъвто е ясно, че Борисов демонстрира в границите на добре известното му увлечение към простотията. Тази чалга в държанието може да я практикува колкото си желае в частния си живот, само че не и като представител ( и въплъщение!) на страната пред държавния герб и знамето на Европейския съюз.

Ще каже в този момент някой, че Борисов е натрупал най-сетне смелост да изрази неуважително отношение към Русия и би трябвало да му ръкопляскаме за тази закъсняла равноправност. Съжалявам, само че той демонстрира пренебрежение към българите, които държат да имаме обикновено учтив министър председател в личните ни очи и пред погледа на онази част от света, която съди за нас по държането на този дебелак и си вика: “ами това сте вие, той е еманация на вашата нация, сами сте си го избрали”.

Да се “държиш на положение” е нещо, което би трябвало да го имаш по рождение. Или най-малко да си се опитал да възпиташ в себе си, само че това е невероятно за тулупа, който не изпитва такива пориви. За толкоз години в центъра на вниманието той не пожела да мръдне и крачка напред от манталитета на селския сваляч, който мачка жестоко непознати дами при опция да се снима с тях като техен заповедник или пъха залци в устите на дребни девойки, изпратени да го посрещат с питки.

Да не приказваме, че тулупът подвига топка на съветската агитация да ни изтипоса като елементарни балканци в негово лице.

Питам се къде са русофилите да се възмутят, че би трябвало един “русофоб” да ги анулира. Но нито Макаров, както се вижда от неналичието на сериозен взор в уеб страницата на съветското посолство върху демонстрацията на дивотия от Борисова страна, нито русофилските организации и медии у нас реагират на тази “дреболия”. Вероятно точно тъй като я считат за дреболия и пренебрежимо укорима демонстрация на лудория от страна на послушния Борисов на фона на големите му заслуги за одобряването на русофилщината и през мандата на Макаров. Та нали самият дебелак се похвали, че чака от Кремъл да го схванат и да не му се сърдят за забележката му против арестуването на Навални тъй като в това време е извършил обещанието си да построи съветския Турски поток!

А по какъв начин единствено му се мазнеше на “Юра”, както Борисов назова Анатолий Макаров, може би по табиет от прегръдките с предходния дипломат Юрий Исаков! Стоп фрагментът с прегръдката, който извадих от рекламното му видео от това взаимно алегорично разкриване на съветския план край Стара Загора през 2019 година, обобщава доста достоверно истината за отношението на Борисов към Русия и нейния представител у нас. А последната им обща фотография може единствено да бъде опит за илюзия, в случай че Борисов в действителност е опитал да вложи някакъв смисъл с празноглавата си демонстрация по дънки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР