ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

„Приземяването“ на Навални е включено в плановете на Путин

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Условната присъда на Алексей Навални беше сменена с ефикасна. Това ще бъде първото същинско проваляне на опозиционера, който по знамение съумя да избяга от същински затвор до момента. Очевидно шансът на Навални се е трансформирал единствено тъй като той непосредствено се е противопоставил на президента Владимир Путин. На процедура няма подозрение, че през всички предходни времена точно висшата власт е осигурявала имунитет на опозиционния политик. Ако в този момент това му е толкоз искрено отречено, това значи, че в този момент Навални ще бъде включен в проектите на Кремъл в малко по-различно качество, написа съветският вестник “Независимая газета “, представен от организация " Фокус ".

Заслужава да се означи, че ефикасната присъда за Навални от 32 месеца или две години и 8 месеца, беше избрана на официални учредения, само че смисъла е чисто политическо. Лесно е да се пресметна, че той не би трябвало да бъде освободен до октомври 2023 г.; той надали би трябвало да разчита на условно освобождение. Тоест освобождението на Навални ще се случи тъкмо по времето, когато Путин по традиция ще отговори уклончиво на същия въпрос - би трябвало ли да се чака да взе участие в идващите президентски избори? Всъщност по-късно ще бъде взето някакво дефинитивно решение. На процеса Навални за следващ път непосредствено упрекна президента в отравянето му и назова присъдата възмездие за безстрашните си следствия и решението да се върне в Русия, с цел да провокира управляващите на двубой. По този метод последната дума в съда, завършена като апел към поддръжници, в действителност беше публично предизвикателство към Путин. Не на вятъра Навални няколко пъти го наричаше страхливец - това е постоянно срещан метод да се ядоса съперник.

Първият вицепрезидент на Центъра за политически технологии Алексей Макаркин обаче счита, че в края на краищата Навални като политик се е обърнал не към съда, а към обществото. " Още от учебно заведение, по уроци по литература и история, ни учеха, че е значимо да се произнесе политическа тирада на процеса. Навални следваше исторически модели, опитваше се да политизира своя развой, доколкото е допустимо ", означи специалистът. Що се отнася до пиесата под формата на съревнование сред страните, отвращение от идването на задгранични дипломати и така нататък, тя беше сложена най-вероятно за Запада, с цел да „ покаже, че това не е политическа принуда, а обективно следствие. " Ръководителят на политическата експертна група Константин Калачев означи, че процесът над самия Навални припомня на процесите от края на ХIХ - началото на ХХ век, държанието на Навални на процеса е разказано от тези революционери. Тогава техните речи бяха ориентирани към висшата класа, мнозина симпатизираха на тези, които се борят с автокрацията. Очевидно Навални се надява, че речта му ще завоюва милиони гледания и четения и по тази причина усили радикалността на своята изразителност.

Въпреки това, означи Калачев, " в случай че управляващите желаеха да изненадат, а не да сплашат, да покажат мощ, а не уязвимост, тогава през днешния ден щеше да има друга присъда. Според него както самият съд, по този начин и представлението с задграничните дипломати са предопределени за вътрешна агитация, защото убеждението на президента, че Навални е западен сътрудник, би трябвало да се разпространява още повече в масите. „ Почти няма вяра за обжалване “, акцентира специалистът. Калачев има вяра, че в действителност присъдата на Навални е знакова: това значи, че през идващите три години най-вероятно ще се реализира преход на властта. Имайте поради, че най-вероятно - от Путин до Путин. Разбира се, актуалната победа на Кремъл е по-скоро пирова, разяснява специалистът и уточни, че „ те печелят тактически, изолирайки го, само че губят стратегически, защото Навални може да се трансформира в знак на митинг, той не е наложително да управлява всичко самичък “. Но наподобява, че най-важният модератор на вътрешната политика не може да си показа това, изключително в тези условия, когато околната среда му рапортува за хипотетичното цялостно осведомително владичество.

Очевидно Кремъл се опасява най-вече от фронталното черно-бяло контрапозициониране на Путин с Навални, осъзнавайки, че това няма да мине толкоз добре, колкото през 2018 година - един демиург против навалица от странни човечета. Според Калачев, явно в очите на Кремъл Навални е придобил политическа индивидуалност, „ Навални е разпознат зложелател, който може да изведе хората на улицата, да провежда блокиращо гласоподаване “. И това най-вероятно значи, че Навални несъмнено ще бъде изправен пред още едно дело и друга ефикасна присъда. Ако това се случи, това явно ще бъде индиректно удостоверение за идния пети мандат на Путин. При различен вид на пренос обаче Навални, който ще бъде освободен през октомври 2023 година, ще бъде потребен. Например, с цел да засенчи благородно младия правоприемник на Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР