ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Да не дойдат комунистите...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, Англия:

Най-големият боязън на българите е да не дойдат комунистите. Няма по-голяма опасност от това в модерната ни история. Много е значимо да можем да разпознаваме признаците на комунистическото ръководство, с цел да не позволяваме комунистите на власт.

Прахосване на държавни пари и национализация

Комунистите доста обичат да харчат непознати пари. Експерти са в това. Ако комунистите са на власт, очаквайте от тях да строят всевъзможни инфраструктурни планове с раздута цена. Например, комунистите биха строили автомагистрали по 40-50 милиона километъра. Комунистите биха създали и държавни бензиностанции. Печалбата не е от голяма важност. Пазарните правила също са за бунаци. Комунистите са по усвояването и разпределянето на пари на техни хора. Така работи комунизмът. Няма търсене, няма предложение, има единствено преразпределяне - взетото от нас отива у тях.

Култ към водача

Комунистическият водач е най-важният детайл в ръководството на комунистите. Лидерът би трябвало да е самоуверен и съдбоносен. Комунистическите водачи работят с обсег. Не се лигавят. На комунистическия водач в българското общество се пада ролята на по-голям брат. Грижи се за нацията, прави забележки на тулупите и мисирките, прегръща се с водачите на други страни и обикаля страната. Държи всичко под надзор. Комунистическият водач постоянно кара трактор, джипка и всякаква техника. Всичко може, схваща и знае най-добре. Без комунистическия водач страната не може да съществува.

Посредственост

Най-характерната линия на комунизма е посредствеността. Лидерът е популярен, само че останалите в партията са идиоти. Това е по този начин, с цел да красят водача. Представете си по какъв начин излизат всички - водачът е най-отпред, а посредствените партийни членове са зад него, подредени като прислужници. На всички е ясно, че без водача всичко е безсмислено. Около него са издигнати партията и страната. На хората към водача им се позволява да приказват от време на време, само че не и да мислят. Ако прекалят с говоренето, стопират им интернета. Не може да си болшевик, в случай че не си несъвършен. Комунизмът разчита на човешкото неведение. Когато си елементарен е елементарно. Тогава единствено има комунизъм.

Да не се изложим пред чужденците

Комунистите обичат да членуват в организации. Разбира се, участието им е бутафория. Отдалеч се виждат комунистите в интернационалните организации. Те постоянно са на последно място, пробват се да наподобяват значими, само че нормално са смешни. Винаги са най-прецакани. Това не е поради другите, а поради тях. Комунистите се прецакват сами. Това им е обичано. Причината е, че са тъпи. Това има и положителни страни. Така държат властта непрекъснато. Когато не правиш нищо, лъжеш хората, че трябват да гласоподават за теб, тъй като няма кой различен да свърши многото работа. Ама работа постоянно ще има, когато никой не я прави. Ще има и заблудени хора да гласоподават за тези, които с години не са пипнали нищо. Важното е да не се изложим пред чужденците, работата различен път.

Вътрешни и външни врагове

Врагове комунизмът има доста. Всеки, който пази свободата е зложелател на комунизма. Обикновено тези врагове желаят да посегнат на най-скъпото. Това са дамите и децата. Комунистическите врагове са хора и организации, които единствено се преструват, че са за обучение, равни права и други такива нелепости. Целта им е да откраднат българските дами и деца и да ги заведат в Норвегия. Голяма неистина е и, че не би трябвало да се протяга ръка на дами и деца. Комунистите знаят, че възпитанието желае плесници. Комунистите пазят правото на мощните да бият слабите. На който не му харесва, да върви на майната си. При комунизма е по този начин. Комунистическата нравственос и морал са безкомпромисни.

Хаос

Комунистите не обичат реда. Те обичат хаоса. Правовата страна и законността пречат на комунизма. Най-добре е институциите да не работят, хората да са комплицирани и да им се споделя, че няма опция. Всички лъжат. Всички са маскари. За комунистите е значимо на хората да им е жалко. Когато на тях им е жалко, на комунистите им е супер. Комунистическата страна не желае доста, с цел да действа. Достатъчно е да има един инквизитор, който да плаши неуместните. Комунистите разчитат на периодическата принуда. Не може непрекъснато да тормозиш другите. Изморително е. Достатъчно е да арестуваш някого на няколко месеца. Не е нужно да го съдиш. Няколко репортажа и публикации във вестника са задоволителни. Да има да се радват хората.

Това са главните признаци на комунизма. Всеки българин би трябвало доста да внимава и следи за тях. Иначе идват комунистите.

Да не вземете единствено да си помислите, че те в никакъв случай не са си тръгвали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР