ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Демократичният свят трябва да вземе мерки, защото хибридната война води в резултата

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Хибридната дезинформационна война против цивилизования свят се води от към този момент няколко години и през днешния ден несъмнено можем да кажем, че води в резултата. С всеобщото нахлуване на обществените мрежи и надлежно на него и всеобщото нахлуване на всевъзможни хора в тях - образовани, необразовани и даже необразовани, дезинформацията и тайните теории започнаха да реализират още по-голям триумф измежду масите по целия свят.

Причината за съществуването на хибридната война

Тя съществува, тъй като огромните геополитически играчи на изток нямат безусловно никакво предпочитание, хрумвания и благоприятни условия да доближат високоразвитите общества на Запада. Те не желаят и не могат да предложат на своите жители по-добър живот и по-добри публични връзки от тези на Запад, и за това са принудени да им основават подправена действителност за локалната им почва и за тази на " врага ". Нещата обаче не се изчерпват с това. Тъй като, както към този момент се загатна, те не могат да се състезават с демократичния свят, единственото, което могат да вършат е да разрушават вътрешните му устои. С дезинформация, тайни теории и агитация.

Начинът ѝ на водене

Простичко е. Дигиталният свят е цялостен със уеб сайтове за подправени вести и с такива, които смесват истинни с подправени. Те, естествено, няма по какъв начин да имат триумф без " прелестните " условия за всеобща дезинформация, които основават обществените мрежи. Те освен са добър терен - визирайки с това на първо място многохилядните групи, само че и гладко дават опция в дадената обществена мрежа да могат да битуват орди от стопански стимулирани манипулатори - тролове.

Комичното в тази ситуация е, че въпросните обществени мрежи, които са една самобитна паралелна действителност, в която е допустимо човек да прекарва по-голямата част от деня си и да трансформира мирогледа си в резултат на всеобщата дезинформация, са артикул на цивилизования Западен свят.

Плашещото е, че към този момент се манипулират и цели видеа със слова на известни персони, така наречен дийп фалшив, посредством който могат да се провокират куп проблеми. Дори гореща война.

Последните най-големи победи на хибридната война

• Брекзит

Въпреки че в основата на тази нелепост, която способства за политическото намаляване на Обединена Европа, си стоят част от самите британци, пропагандната дезинформационна машина на регресивния Изток работеше на цялостни обороти и извънредно доста спомогна да се повлияе на патриотичните усеща на по-възрастното английско население. Шовинизъм се насажда доста елементарно на хора, които имат фикс идея за великолепие в подтекста на националната си еднаквост. И в последна сметка точно по-възрастното население на Англия направи допустима политическата злополука Брекзит.

• Тръмп и тръмпизмът

За никого не е загадка, че Доналд Тръмп беше най-одобряваният от Русия американски президент. Няма и по какъв начин да е другояче, откакто в предизборната си акция през 2016 година той говореше извънредно благосклонно и даже другарски настроено към тази страна, а когато за зла неволя стана и прекара 4-годишен мандат като президент не притисна диктаторския режим в Москва по никакъв метод.

Досещате се, че и тогава, през 2016 година - дезинформационната агитация изкарваше Хилъри Клинтън каква ли не, а Тръмп провидение, и преди месеци - Джо Байдън бе нападан, осмиван, демократите бяха изкарвани комунисти, а пропагандата, част от хибридната война, гласеше, че в случай че Тръмп не завоюва втори мандат ще ни чипират, ще издевателстват над нас и изобщо " доста неприятна работа ".

Е, за наслада триумфът на хибридната война не се състоя и през второто полувреме. Доналд Тръмп е навън, само че тръмпизмът може би още не е. Той продължава да се подхранва от източното зло с най-различни операции, а същността му, на тръмпизма, видяхме на 6-ти януари, когато откакто бяха надъхани от своя идеолог и " избавител ", тръмпистите, дружно с непознати резиденти, което бе потвърдено от видеоклипове, пробваха да извършат държавен прелом в Съединени американски щати. Пак за наслада - не съумяха. Последствията от 4-годишното тръмпизиране на Америка и света обаче ще бъдат търпени и в бъдеще време, а посланието, което може да бъде отправено към нашите сънародници в Западния свят, е: ГЛАСУВАЙТЕ СКУЧНО. Не се хващайте на пропагандата за антисистемния политик. В 99,9% от случаите той е популист, който ще нанесе доста по-големи вреди в съответното общество и/или света, в сравнение с скучноватият дълготраен служител, който почита закона и мнението на специалистите е водещо във взиманите от него решения.

Всъщност, връщайки се малко нагоре, излиза, че бедите Брекзит и Тръмп са феномени, или казано по различен метод хибридни интервенции, случили се в една и съща година - 2016.

• COVID-19

Каквото и да кажем за дезинформацията и новия термин - " инфодемия ", по отношение на този прославен вирус, евентуално ще пропуснем нещо. Най-главната неистина е, че той не съществува. Нещо, в което доста хора имаха вяра преди месеци, а през днешния ден по всяка възможност са доста по-малко, тъй като към този момент съвсем всеки има непосредствен, сблъскал се с тази отврат, или даже персонално го е претърпял.

А една от най-циничните хибридки, която бе засечена на " българска почва ", т.е. в български групи в една от обществените мрежи, бе " самопризнания " на хора от Военновъздушни сили, че по повеля на НАТО пръскали ковид от самолети. Твърде доста хора повярваха на тази нелепост, с цел да бъде подценявано самото събитие " подправени вести ".

А в това време и Бил Гейтс бе сатанизиран.

Прави усещане и че разните " инфлуенсъри изобличители на лъжата " някак си все са соцносталгици, някак си все симпатизират на диктаторски режими и имат вяра, че норвежците ще дойдат да крадат български деца. Това е друга хибридка, извършена сполучливо от изтъкнат инструмент инструмент на дезинформацията и пропагандата против Запада в България.

• Какво прави хибридната война допустима?

Очевидно е, че просветителните системи в цивилизования свят, да не приказваме за българската, имат съществени недостатъци във връзка с това да изградят сериозно мислещи човеци. Преди това и като цяло задоволително образовани, с късмет за триумф, тъй като в последна сметка с конспирации и дезинформация са хранят неосъществените люде, търсещи виновността за дереджето си постоянно някъде отвън себе си. Системата на образованието не обръща внимание на медийната просветеност и резултатът е налице. Включително учители, не разполагащи с опциите да разпознават " фалшив нюз ", споделят подправени вести. А това е диагноза и удостоверява, че казусът е доста сериозен. Западът и идващите го би трябвало да вземат ограничения, би трябвало да престанат да гледат от високо, тъй като небрежното отношение и високомерието могат да изиграят много неприятна смешка на демократичния свят. Още повече, че въпреки и да няма по-добро от демократичната народна власт и капитализма, те не са идеални.

Другото благоприятстващо е неналичието на потребни регулации, както към този момент стана ясно. Администраторите в обществените мрежи се занимават с какви ли не нелепости и доноси, само че не реализират никаква регулация и не стопират леещата се дезинформация. Време е да го създадат, време и държавните управления да им оказват помощ с прецизирани законодателни начинания, с които свободата на словото няма да бъде наранена.

• Какво налива вода в мелницата й?

Най-актуалният образец е неуспехът на европейските държавни управления в битката с пандемията. В Съединени американски щати той беше напълно поради несъответстващото ръководство на Тръмп, само че Европа няма опрощение. И този неуспех, гарниран с идиотските ограничения като вечерния час, ускоряват известността на тайните теории.

Хората не могат да живеят повече по този начин поради посредствеността на актуалните управнически елити в Европа и в случай че оптимално бързо не се реши коронакризата протестите в европейските градове ще се усилят и зачестят. А това е чудесна вест за водещите хибридната война.

Друг образец е методът на борене на расизма. Той е напълно неправилен. Нагледахме се на принуждение, поругаване на монументи на светли персони и съзиране на расизъм там, където го няма. Расизмът може да се бори единствено посредством социална изолираност на расистите и повече обучение, както в тази ситуация с неналичието на медийна просветеност. В противоположен случай, в случай че се продължава по досегашния метод, ще се провокира единствено противоположният на търсения резултат - още повече расизъм и разграничени общества. А това не е в наш интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР