ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Гарван гарвану око не вади

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
адв. Марин Поповски, Пловдивска адвокатска гилдия

“В свободна Европа през днешния ден протестиращите в България против корупцията и политическата взаимозависимост на правосъдната власт са застрашени или даже сложени в затвор за това, че просто се осмеляват да разсъждават като човешки същества и изричат своята воля и мнение. Такива практики разрушават демокрацията и би трябвало да бъдат противодействани посредством ясна държавна политика, учредена на правата, учредена на правилото на свободата на изложение!”

С тези думи се обърнах към Европейския парламент преди съвсем 6 месеца, когато Българският народ се изправи на крайници и съобщи волята си за смяна. По същото време в Европейския парламент постъпиха десетки други тъжби и сигнали по отношение на ответната реакция от страна на държавното управление против възходящото неодобрение от модела на ръководство от страна на обществото.

Сега-половин година по-късно единственият „ отговор “ от страна на европейските органи, натоварени със задача да наблюдават за съществуването на корупционни практики на територията на Европейския съюз, е малко съобщение, че сигналите са получени и сведени до знанието на способените институции. Поради тази точно загадъчност (друга дума за безхаберие) към осъществяваните от Европейския парламент инспекции бих желал да Ви срещна с част от наличието на горепосочените сигнали и тъжби:

Извън главното искане за изработка на инспекция за определяне съществуването на неприемливи политически зависимости в правосъдната власт и незаконосъобразно отклонение на европейски финансови средства, насочихме вниманието и към протичащото се подкопаване основите на демокрацията в България и незабавната нужда от обезпечаване сигурността на жителите в страната ни, които сега са сложени в риск при практикуване правото си на свободна воля и митинг. Човешките и гражданските права на българските жители към този момент не са обезпечени от никого, а демокрацията в страната ни се изпари като мъгла по пладне.

Министрите, техните заместници, министър-председателят на Републиката, депутатите, специалистите, шефове на дирекции и организации и други имат с изключение на трудови отговорности, НО и морални отговорности към останалите членове на обществото! Колкото по бързо тези постове бъдат заети от хора, които осъзнават този факт, толкоз по-скоро ще стартира оздравяването на страната. Вместо това обаче ние ставаме очевидци на едно невиждано политическо двуличие. Във всяка една демократично устроена страна в резултат на оповестените срамни записи, документи и фотоси, обиколили цяла Европа за няколко дни, би последвала незабавна оставка на цялото държавно управление (съвременната история е безапелационна по този въпрос).

В този смисъл моето персонално доверие към страната е освен сринато, аз се усещам ограбен, потиснат и подложен в неравностойно състояние при упражняването на гражданските си права по отношение на членовете на държавното управление на Република България. Нещо повече правото ми на заслужен живот е наранено поради непрекъснатото чувство за неналичието на равно право на живот, поради съществуването на модел на ръководство, който третира по друг метод жителите на своята страна. Като част от това общество е неприемливо, за който и да било жител, да носи в себе си страха от неговото отнасяне по друг метод единствено на съображение неговия обществен статус и заемана от него служба - това на което сме очевидци през последните няколко месеца в България.

Предвид изложеното нагоре намирам пребиваването си в Република България в риск и без право да практикувам свободно правото си на живот като част от едно гражданско обществото! Смятам неналичието на съответни дейности от страна на държавните органи по отношение на едни свои жители спрямо други за неприемливи и разрушителни по отношение на гражданското общество. Явната липса на самостоятелни следствена работа и прокуратура слага в риск упражняването на главните ни човешки права. Корупцията и политическата интервенция подкопават доверието на обществото в системата! Когато се понасят корупционни практики в администрацията на централната власт, следствията търпят бедните, което е обществена дискриминация.

Явно обаче в свободна Европа са възприели част от българските традиции и културно завещание, измежду които и поговорката „ Гарван гарвану око не Вади “…дано единствено същата не е станала тяхно кредо, тъй като следователно още дълго ще сме в ролята на вълка от „ Болен здрав носи “!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР