ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Хаджигенов: Харесва ни, не ни харесва, това е - кочина е. Единственият начин е да се окаляме

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Харесва ни, не ни харесва, това е - кочина е. Единственият метод е да се окаляме. Питахме Мая Манолова последна. Само тя се съгласи. Какво очаквате да създадем? Да стоим в профил и да викаме, че всички са скапаняци и да получим същото? Възможностите са извънредно лимитирани и вършим единственото, което е допустимо.

Това съобщи в изявление пред ФрогНюз юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио ".

Ето и цялото изявление:

Господин Хаджигенов, последваха извънредно остри реакции, откакто обявихте, че влизате в изборите дружно с Мая Манолова. Не беше ли това автогол?

Критиките идват от едно само място отвън ГЕРБ и купените им жълто-кафяви медии. Действителността е това. Харесва ни, не ни харесва, това е - кочина е. Единственият метод е да се окаляме. В идващият парламент ще влязат три партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. С тях няма да вършим нищо. Следващите бяха Слави, " Демократична България " и Манолова. Слави сподели не. Христо Иванов сподели не. Какво очаквате да създадем? Да стоим в профил и да викаме, че всички са скапаняци и идващите 30 години да получим същото?

Правилно ли разбирам - Мая Манолова е последната, с която сте говорили?

Да. Възможностите са извънредно лимитирани и вършим единственото, което е допустимо. Това е единствената опция жителите да бъдат показани. Сигурно не е доста красиво. Какво чакаме - всичко да е рози? Ами няма по какъв начин.

А за какво тя бе последната Ви алтернатива?

Така взехме решение. Тя реагира позитивно. Манолова сподели, че еволюира политически. Готова е да служи на гласоподавателите си. Няма различен настоящ политик с сходна дълга и цветна история.

Вашата мотивация я разбирам. Но не мислите ли, че Манолова по-скоро се възползва от обстановката поради " цветната си история "?

За нейната мотивация е най-добре да попитате нея. Това е. На кметските избори тя прикани своите поддръжници и в този момент София има осем районни кмета.

Господин Хаджигенов, на митингите през лятото имаше ужасно доста младежи. Всички те обаче добре си спомнят кой предложи Пеевски за началник на ДАНС и това бе повода да не са изключително щастливи от наличието на Манолова на митингите...

Спомените Ви са погрешни. Манолова не е предложила Пеевски. Всички мълчаха. Тя извади топки и сподели, че тя го е предложила. Естествено, че тя го е подкрепила. Но като си приказваме за идейна непорочност - какво вършим с другите? Христо Иванов сподели, че ще прави правосъдна промяна, с цел да влезе в държавното управление на ГЕРБ. Каква изненада - това не се случи.

Една концепция по-внимателно би трябвало да се борави със обстановката.

Правим каквото е допустимо. Идеята ни не е да се продадем. Ако беше по този начин, за 116 дни получихме всевъзможни оферти. Целим смяна. Това е единственият метод. И на мен не ми харесва. Но виждам Манолова като инструмент. Нарекох я " крива щанга ".

Тя по какъв начин се усеща от този факт?

Трябва да питате нея. Всеки политик би трябвало да служи като инструмент на гласоподавателите си. Ние не избираме политици, с цел да може те да уреждат фамилиите си, а да съставляват нас и нищо повече. За възприятията на госпожа Манолова по въпроса едва ме вълнува. Ако съм политик, ще бъда това - инструмент в ръцете на хората.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР