ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Microsoft избра Гърция. Мицотакис е завършил Харвард, а нашият – милиционерското

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Microsoft ще построи няколко центъра за данни в Гърция. Това ще е най-голямата инвестиция на американския софтуерен колос в Гърция за 28-те години, в които той оперира в страната, показва президентът на Microsoft Брад Смит на публично събитие в Атина в понеделник. По този метод компанията даде началото на плана си GR for Growth, който цели да поддържа растежа в Гърция със съществени софтуерни вложения.

Удивително е по какъв начин медии и коментатори мълчат за тежкия пестник, който отнесе България. Майкрософт избра Гърция за инвестиция за 1 милиарда евро. Коментират го единствено експерти от АйТи бранша. Нали не е " Фолксваген " или фар за Мерцедес.

Гърция е определена с още 6 страни в Европа за градеж на центрове за данни, за така наречен облак.
Гърция има по-малко АйТи-специалисти от България, по-високи налози, по-скъп ток и т. н., само че Майкрософт избраха нея. Седмица по-късно пристигна вест, че и Амазон е избрал Гърция за такива центрове.

Каква е разликата? Аналогови мозъци като Плевнелиев не схващат, че да построиш технопарк не значи да го напълниш. Там в този момент има единствено стени за катерене.

Байганьовци не могат да схванат, че министър председателят им да козирува, да тупа по рамото и да се прегръща с Меркел не е качество. Трябва да е приключил Харвард като Мицотакис, а не милиционерското учебно заведение.

И мълчанието на медиите издава ниското общо културно ниво на страната.

Автор: Иван Бакалов



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР