ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Нахвърляни бележки

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Има теза, че развиването на капитализма е довело до духовното оскотяване, което следим в наши дни. Твърдението може да е пресилено, въпреки всичко, пошлостта е преследвала индивида през всичките публично – стопански строеве. Но съществуват фактори, нагнетяващи атмосферата на разруха.

Бивало е и противоположното. Сега преднамерено ни насаждат култа към индивидуализма. Разкъсват се обществените връзки и от ден на ден хора падат зад борда. Разбираемо е, че в такива условия някои вършат по-лесния избор. Простащината стартира от фамилията, укрепва в учебното заведение и след това бива щедро подхранвана от политиците. Изобщо, българската реалност е комфортен полигон за практическо проучване на обсебилите ни демони.

Който и субект да хванеш с пинсетата, ще ти се стори прелестен и просветен. Ала от вътрешната страна единаците са вледенени. Липсва им духовната мощ, която притегля хората един към различен и ги сгрява с възторга, че имат обща концепция. Ние, дори изправени пред заплахите, не се сплотяваме... Разбираемо е - вулгарността и дребнавостта не са подобаващата заварка за това. На тога му е ясно всичко, по тази причина той не се нуждае от нищо друго, с изключение на от себе си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР