ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Думите на папата за гей-съюзите изтикват Ватикана към ръба на морална пропаст

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Александър Урумов във " Facebook "
Само за минути новината за папското утвърждение на “гражданските съюзи сред хомосексуалисти” нощес обиколи целия свят.

Тази световна експедитивност не е инцидентна - тя е въпрос на деликатно авансово обмисляне. Когато си повече от 20 години в областта на обществената връзка - можеш да си уверен в това.
Общественото мнение се образува от първото подстрекателство, както и персоналното мнение, прочее, се образува от първото усещане.

Какво беше първото подстрекателство на новинарския лийд? Че папата е одобрил еднополовите “бракове” /в такова фразеология постоянно ги поставям в кавички заради очевидния нонсенс/.
Какво тъкмо е споделил папата?
Че утвърждава гражданските съюзи сред хомосексуалисти /!/ и се е борил /!/ за това.

Известно е, че тази група от дълго време драпа за легализиране на онаследяването. Без никакво подозрение, тази стъпка е част от доста по-големия проект освен да се изравнят като права със фамилията /от мъж и жена, друго няма/. Не единствено това, само че и да преобладават над фамилията, да го маргинализират и да разрушат фамилията. Не се съмнявайте в това.

Пред кого го е споделил папата?
Пред екип, подготвящ документален филм за него от повече от година насам. Това значи искрено и близко другарство. Означава и цялостен надзор върху новината - това никога не е инцидентно изтървана фраза, това е деликатно премислено и целеустремено деяние.

Какви са следствията?
Юридически. Никакви директни последици. Папата явно може да утвърди “бракове” сред еднополови - поставям в кавички думата бракове по обясними аргументи в този случай.
Гражданските съюзи обаче не са обект на деяние на църквата и на папата - те са обект на светското законодателство.

Фактически. Несъмнени, големи и - най-вероятно - непоправими вреди в съзнанието на голям брой католици по света.
Със своята необяснима и изцяло неаргументирана в библейско-етичен проект стъпка, без подозрение папата прави историческо оттегляне от Християнската позиция на обич към хората и НЕОДОБРЕНИЕ на прегрешението и неговото институционализиране!

“И аз не те съдя. Иди си и не съгрешавай повече”, споделя Спасителят на дамата, уловена в блудничество. Спасителят не ѝ споделя - иди си и влез в цивилен съюз с жена.
Едно е да проявиш благосклонност към индивида, друго е да го окуражиш да живее в мрак и грях.
Това е, което направи папата със своето изказване - папа Франциск окуражи тази група да живее в мрак и грях и радостно да върви, заслепена, в най-страшната посока. Папа Франциск даде индулгенция на погиващите.

И защото е от дълго време подозиран в оттегляне от основни християнски доктрини и директни заповеди на Спасителя - с това свое изказване папата освен удостовери съмненията.
С това изказване Франциск даде учредения на всички международни медии леко да “пипнат” думите му и да разгласят поддръжката му за хомосексуалните “бракове”. Новинарски инстинкт при някои, голямо зложелателство - при други.

Тази декларация на папата напълно умишлено вкарва внушението за утвърждение на “браковете” сред хомосексуалисти - тъй като е значимо освен какво казваш, само че е значимо и какво схващат хората.
Един международен водач е виновен в това число и за контекстуалното звучене на своите изказвания. А в тази ситуация то е явно предумишлено.

Думите на папата изтикват Ватикана към ръба на морална бездна.
Пропаст, в която може би някои в тези тъмни палати към този момент са паднали надълбоко, надълбоко...
Как би трябвало да се приема това?

Без особена изненада.
Ако имаше предатели и отстъпници в кръга на апостолите, безусловно ежедневно живеещи с Христос, какво остава за други?
Изкушения постоянно идват, само че тежко на този, посредством който идват изкушенията.

Надеждата и вярата ни постоянно остават обърнати към Христос, а не към индивиди.
Христос е Спасителят, а не папата.
Христос е Канарата, а не Ватикана.
Христос е Царят на Царете, а не който и да е международен водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР