ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Владислав Панев: Ето как България гони Гугъл и Майкрософт

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на съпредседателя на " Зелено придвижване " Владислав Панев във " Facebook "

Дали " Майкрософт " или " Google " ще влагат милиарди в България или на друго място е функционалност от доста фактори. Например " Google " от 2017 година употребява 100% възобновима сила. " Майкрософт " ще го прави от 2025. И двете компании целят да са въглеродно неутрални до 10 години.

Гърция има слънчеви и вятърни енергийни планове за 25 гигавата мощ. Ние обещаваме да изливаме държавни пари в губещи стотици милиони годишно въглищни централи за десетилетия напред.

С това не желая да кажа чия тактика ще бъде по-успешна. Пазарните трендове в световен мащаб са такива, че потребителите изискват прекосяване към чиста сила. Иначе даже огромните компании ще продават по-малко.

То не е и наложително да привличаме ИТ колоси. Много по-устойчиво е да създадем среда за български бизнес първенци.

Но то и за тях се отнася това, че в случай че не употребяват чиста сила ще губят консуматори и вложители. Пък и едното върви с другото. Добрата среда за бизнес притегля и огромните, и дребните. Лошата е развъдник за олигарси, чието само преимущество са връзките.
 Владислав Панев: Ето по какъв начин България гони

Иначе съм уверен, че вложенията в чиста сила в България през идващите 2-3 години ще са милиарди. Заради чисто пазарните закони - на ниска цена е, а в банките има доста пари, които чакат положителни капиталови благоприятни условия.

Само че не приказваме доста за това, с цел да не ядосаме хората от " обичайна " енергетика. На които е наложително да се подсигурява, че виталния стандарт няма да се утежни от измененията, които са неизбежни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР