fakti.bgТемата за смесване на гориво с различни октанови числа в

...
fakti.bgТемата за смесване на гориво с различни октанови числа в
Коментари Харесай

Какво се случва с автомобила, ако смесите бензин с различни октанови числа

fakti.bg

Темата за разбъркване на гориво с разнообразни октанови цифри в резервоара остава една от най-популярните на профилираните конгреси. Някои  са уверени, че сходни опити по никакъв метод не могат да доведат до пагубни последствия за мотора и портфейла на притежателя на автомобила, до момента в който други се опълчват, акцентирайки вероятни детонации и други ужасни процеси. Но по какъв начин стоят нещата в действителност?

За да отговорите на този въпрос, би трябвало да запомните по какъв начин се създава бензин. Преди време това се случваше посредством директна филтрация на първични материали, само че в този момент най-често се употребява така наречен каталитично или термично крекиране: нефтът, нагорещен до високи температури, се разлага на елементарни въглеводородни съединения, а резултатът е гориво с октаново число от към 70-80 единици. 

Тези 70-80 единици обаче не са задоволителни за бензин, насочен към съвременните  и по тази причина горивото се довежда до открития стандарт посредством разнообразни добавки.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР