fakti.bgПрофесията шофьор е опасна за живота - до този извод

...
fakti.bgПрофесията шофьор е опасна за живота - до този извод
Коментари Харесай

Най-разпространените болести сред шофьорите

fakti.bg

Професията водач е рискова за живота - до този извод са стигнали учени от здравната школа към Харвардския университет след проучване на здравните досиета на водачи на таксита от последните 13 години. Постоянното ръководство на автомобил провокира редица болести, най-безобидното от което са хроничните болки в шията и кръста.

Причина за появяването на такива признаци се дължи освен на честото въртене на главата и тялото, а и вибрациите на автомобила. Те са един от най-страшните врагове на костната система, считат учените, защото водят до промени в състава на костните тъкани и релефа на контактните повърхности, а като разследване - до остеопороза, увреждане на междупрешленните дискове и радикулит.

Тези проблеми обаче са бях дерт в съпоставяне със сърдечно-съдовите болести, предизвиквани от обездвижването. Много професионални шофьори се оплакват от болки в краката поради разширени вени. Нередовното и небалансирано хранене пък води до нарушавания в работата на стомашно-чревния тракт.

Заради нарушеното кръвообращение в дребния таз могат да зародят затруднения като простатит, камъни в бъбреците и така нататък Шофьорите, които употребяват затопляне на седалките, могат да се сблъскат с проблеми с възпроизводителните функционалности и възпалителни процеси.

Работният развой на водачите е обвързван с вдишването на отработени субстанции от изгарянето на бензин и дизелово гориво. Изключително нездравословен е и азбестът, който се употребява за производството на спирачни накладки. При нескончаем контакт с това вещество може да се развие рак (легендарният Стийв МакКуин умира от рак на белите дробове, провокиран съгласно най-разпространената версия от работата му с азбест по корабите на американския военноморски флот в края на 40-те).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР