fakti.bgПроблемът с жилищата може да бъде успешно решен с помощта

...
fakti.bgПроблемът с жилищата може да бъде успешно решен с помощта
Коментари Харесай

Да си построиш къща за 48 часа

fakti.bg

Проблемът с жилищата може да бъде сполучливо решен благодарение на технология за 3D щемпел, към този момент внедрена в построяването на обособени къщи. В момента най-голямата къща в света, основана благодарение на 3D щемпел, се намира в Дубай и има повърхност от 640 квадратни метра.

Разработчиците на S-Squared са основали неповторимо устройство, което разрешава основаването освен огромни къщи, само че и понижаване на времето за щемпел. Новият дом от 177 квадратни метра, „ издигнат “ от принтера SQ4D, сложи международния връх в скоростта на щемпел при създаване.

Директното печатане на постройката лиши единствено 48 часа, до момента в който цялостният индустриален цикъл на основаването на къщата лиши 8 дни. Използването на най-новите технологии на идващия стадий ще понижи времето за създаване на половина. В момента в Мексико се употребява 3D щемпел за основаване на обществени домове с дължина 48 метра, които се „ отпечатват “ единствено за 24 часа.

Сега строителите ще могат да разширят опциите на 3D щемпел за основаване на пълноценни индивидуални къщи с огромен размер. При основаването на къща благодарение на SQ4D са реализирани освен индикатори за скорост на щемпел, само че също по този начин още няколко върха. Първо, такава къща коства най-малката сума: единствено 6 000 $ са изхарчени за строителството.

Второ, принтерът е в положение независимо да образува основата на дома. Броят на служащите, участващи в строителството, също е понижен до най-малко. Къщата от 177 квадратни метра е издигната от трима строители. В допълнение, разработчиците претендират за висока здравина, износоустойчивост и резистентност на външни въздействия на всички структурни детайли. Още тази година S-Squared възнамерява да стартира да печата 3D домове в промишлен мащаб.

Вижте:



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстан
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР