fakti.bgИзползването на смартфон по време на шофиране създава по-голям риск,

...
fakti.bgИзползването на смартфон по време на шофиране създава по-голям риск,
Коментари Харесай

Смартфонът зад волана бил по-опасен от алкохола

fakti.bg

Използването на смарт телефон по време на шофиране основава по-голям риск, в сравнение с използването на алкохол, сочат резултатите от ново проучване на американската аналитична организация Zendrive. Проучването се основава на данните от 260 милиарда изминати километра.

Според разбора на събраната информация единствено през миналата година феновете на умните телефони зад кормилото са умъртвили 6 227 пешеходци, тъй като зяпат в джаджата си в 28% от времето, в което би трябвало да внимават в пътя.

 Смартфонът зад кормилото бил по-опасен от алкохола

 

Данните демонстрират, че държанието на водач, който се занимава с телефона си, е сравнимо с това на човек с алкохолно наличие в кръвта от 0.08%. Такива водачи стартират да стопират с 9% по-късно, не съблюдават нужната отдалеченост до автомобила начело и форсират с 19% по-бавно.

Изследването демонстрира още, че най-висока централизация на пияни шофьори се следи сред среднощ и 3 часа сутринта. За разлика от тях " смартфонните наркомани " са дейни в надалеч по-широкия и претрупан диапазон от време от 7 до 18 ч.

 

fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР