Фактът, че се проведе Владимир Путин и Джо Байдън, може

...
Фактът, че се проведе Владимир Путин и Джо Байдън, може
Коментари Харесай

Политолог: Срещата Байдън-Путин е огромно постижение, всички спечелиха от нея

Фактът, че се организира Владимир Путин и Джо Байдън, може да се смята за същинско достижение и начало на по-смислени връзки сред двете страни. Това мнение изрази Ричард Саква, английски професор по съветска и европейска политика в университета в Кент в град Кентърбъри, разяснявайки резултатите от еднодневната среща на върха Русия и Съединени американски щати, извършена в Женева, оповестява ТАСС.

" Самият факт, че това се случи, е голямо достижение. Байдън изпрати покана до съветския президент, Путин я обмисли, само че по-късно я одобри. Несъмнено установяването на разговор и дипломация е голямо достижение през последните две години, когато разговорът сред Москва и Вашингтон на процедура се прекъсна ", сподели Саква, представен от БГНЕС.

Той означи, че няма да назова тона на диалога сред водачите на Русия и Съединени американски щати позитивен, само че с убеденост съобщи, че диалогът сред Путин и Байдън е " настоятелен, прагматичен и се трансформира в доста добър старт за по-смислени връзки " сред двете страни. 
 Русия и Съединени американски щати удължават контракта СТАРТ-3 за 5 години Русия и Съединени американски щати удължават контракта СТАРТ-3 за 5 години
Както Съединени американски щати, по този начин и Русия са изключително виновни за стратегическата непоклатимост в света. Това заяви пред кореспонденти съветският президент Владим...

Британският академик счита, че е прекомерно рано да се приказва за съответни усъвършенствания, само че към този момент е допустимо резултатите от диалога да се характеризират като „ краят на отричането “. " Сега всичко наподобява позитивно и в действителност се надявам обстановката да не се утежни ", продължи той. От позиция на специалиста тази среща може най-точно да се характеризира с откъс на някогашния английски министър председател Уинстън Чърчил (1874-1965): " По-добре да обсъждаме, в сравнение с да се бием “.

" Това е печеливша обстановка за всички. Не би си коствало да се приказва за губещи и спечелили. Мисля, че всички завоюваха. За толкоз години, започвайки от 2014 година, всички претърпяха извънредно проваляне. Разговорът забави подхлъзването към доста сериозна борба, ", сподели Саква, отговаряйки на въпроса кой от водачите се възползва най-вече от срещата на върха.

Той обърна внимание на обстоятелството, че Байдън съумя да даде позитивна тенденция на конференцията си. Според специалиста, американската преса е била извънредно враждебна и се е опитвала да го предизвика с отрицателни изявления за предишния диалог.

" Въпреки че конференциите се организираха настрана, те съумяха. Начинът, по който американските медии формулираха въпросите, беше съзнателно податлив към борба. Те показаха въпросите по метод, на който беше мъчно да се отговори позитивно. И Байдън се оправи с него, освен това доста добре “, заключи политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР