Фактът, че министърът на правосъдието упражнява конституционните си правомощия и

...
Фактът, че министърът на правосъдието упражнява конституционните си правомощия и
Коментари Харесай

Махането на Гешев не е атака, а правова държава

" Фактът, че министърът на правораздаването упражнява конституционните си пълномощия и внася предложение за предварително освобождение на основния прокурор на учредения, които в детайли са изложени – тежки систематични нарушавания, уронване на престижа на правосъдната власт, не е нахлуване, а правова страна ".

Това сподели правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет. Тя разяснява изявление от по-рано на основния прокурор, който съобщи, че сега тече " не война с Министерство на вътрешните работи, а нахлуване против прокуратурата. "

" Нека да напомня, че в действителност едно от лицата, поради които България е наказана от Европейския съд по правата на индивида, е точно Гешев ", добави Йорданова.

Висш съдебен съвет ще разисква план на вътрешни правила за предварително освобождение на ръководителите на двете висши съдилища и на основния прокурор.

" Запознах се с плана на правила по точка 16. Те бяха оповестени през вчерашния ден в следобедните часове. Има няколко пункта, които чакам да породят спор. Очаквам през днешния ден да бъдат признати разпоредбите. При една добра работа съвещанието може да завърши бързо ", сподели още Йорданова.

" По всяка една тематика има процедура. Може да има диалог отвън процедурите, когато има съответна тематика с явен дневен ред. Искам да напомня, че господин Гешев не се яви на две следващи съвещания ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР