Фактът, че броят на индийското население надхвърли китайското няма да

...
Фактът, че броят на индийското население надхвърли китайското няма да
Коментари Харесай

Томаш Катона: Образователното равнище и грамотността на населението са гаранции за устойчив икономически растеж на Китай

„ Фактът, че броят на индийското население надвиши китайското няма да промени международното въздействие и капацитета за напредък на китайската стопанска система. ” Това съобщи Томаш Катона, демограф и някогашен началник на Националната статистическа работа на Унгария, в извънредно изявление за Китайската медийна група. Според него равнището на образованието и грамотността на популацията в Китай са едни от най-важните гаранции за поддържане на високия икономическия напредък на страната.

„ Промяната в броя на популацията няма да окаже директно позитивно или негативно обществено влияние. Степента на обществено развиване зависи от доста фактори, като да вземем за пример раждаемостта, смъртността и възрастовия състав, които оказват по-голямо въздействие “, споделя още той. „ Подобряването на качеството на популацията в дълготраен проект е движеща мощ за социално-икономическото развиване “, добави Катона.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР