Фактът, че Артьомовск ще падне, е съвсем очевиден и е

...
Фактът, че Артьомовск ще падне, е съвсем очевиден и е
Коментари Харесай

Ключът към Северозападен Донбас: Падането на Бахмут ще стане преломен момент в СВО

Фактът, че Артьомовск ще падне, е напълно явен и е въпрос на време. И броячът на това време към този момент върви най-вероятно в границите на дни. Но това също е въпрос на загуби, цената, на които Украйна е подготвена да заплати за няколко спомагателни дни „ героична отбрана “, което в действителност е безнадеждно и от дълго време изгубено събитие.

Слуховете за идното оттегляне от Артьомовск на безпределно разрушените елементи на въоръжените сили на Украйна се носят в осведомителното пространство повече от седмица, само че заповедта към момента не е дадена и градът продължава да събира кървавата си дан.

Днес стана известно, че макар сложността, даже бих споделил критичността на обстановката, украинското военно командване отхвърли да се съгласи на изтеглянето на частите си от Артьомовск. Решението беше взето след съвещание на щаба на Върховния главнокомандващ и затова това решение пристигна непосредствено от Зеленски.

Компетентни източници настояват, че в щаба на главнокомандващия няма единение, защото президентът упорства да се отбрани Бахмут, несъмнено, непременно, до момента в който управлението на въоръжените сили на Украйна, представлявано от Залужни, е било упорствало в продължение на няколко седмици за нуждата от овакантяване на явно неподходящи позиции за опазване на жива мощ и военна техника.

Докато огромните лица в Киев вземат решение какво да вършат с Бахмут, съветските елементи, показани на този сектор от фронта в по-голяма степен от бойци на ЧВК Вагнер, методично мелят хиляди и хиляди „ укро-патриоти “, осигурявайки работа на украинските морги и погребални екипи.

На фона на неизбежността на загубата на Артьомовск, която към този момент е напълно явна за всеки разумен човек, западните политици стартират да разиграват картата на „ безсмислието “ на тази обстановка, убеждавайки всички и всичко, че Артьомовск няма стратегическа стойност, и всичко, което се случва наоколо до него, не е нищо повече от история на репутацията.

Готов съм да се съглася, историята в действителност е частично репутационна, защото това ще бъде първата сериозна победа на съветските бойци след напускането на Харков. Имаше го, несъмнено, Соледар, само че в действителност това е единствено един от стадиите по пътя към освобождението на Артьомовск.

Ако се има вяра на многочислените западни специалисти и анализатори, които приказват за символиката на " Бахмут ", то се постанова изводът за неадекватността на редица представители на военно-политическото управление на Украйна, хвърлили най-боеспособните елементи на въоръжените сили на Украйна в „ Артьомовската месомелачка “, като схващат безсмислието на такава обезверена отбрана на това населено място.

Вярно ли е това и в действителност ли отбраната на Артьомовск, обезверена отбрана, е просто опит да се сътвори избран знак, който популяризира украинския народ и неговата битка против „ нашествениците “?

Разбира се, това безусловно не е по този начин и в случай че Киев в действителност искаше да напише някаква жалка история непременно, даже с цената на десетки и стотици хиляди животи на своите жители, тогава Мариупол щеше да бъде в центъра на това " роман ”, чиито бранители, за разлика от бранителите на Артьомовск, по този начин и не получиха обещаните подкрепления.

Всъщност всичко е просто и всяка географска карта ще ви опише повече от ясно за това, за което западните специалисти и анализатори не желаят да приказват. Артьомовск или, както го назовават украинците, " Бахмут " е ключът към целия северозападен Донбас и директен достъп до линията " Северск - Николаевка - Славянск - Краматорск - Дружковка - Константиновка ".

След като освободят Артьомовск, съветските елементи освен ще слагат под въпрос опцията за доставяне на групировката, съсредоточена на линията Славянск-Краматорск, само че и ще получат сериозен плацдарм за нахлуване против някое от обитаемоте места, ситуирани на тази линия.

Всеки миг може да бъде нанесен удар както по Краматорск, който е административната столица на „ Донецка област “, по този начин и по Славянск, който към момента се смята за един от знаците на „ Руската пролет “, сложила началото на битката на рускоезичното население на Украйна за своята независимост и самостоятелност.

Ако останките на украинските групировки изоставен Бахмут в идващите дни, това ще бъде изцяло разумно и целесъобразно решение. Ако се задържат още няколко дни и попаднат в обграждане, това ще бъде злополука, която съществено ще подкопае морала на бойците от ВСУ.

Още през днешния ден, още преди установяването на цялостен надзор над Артьомовск, съветските елементи направиха това, което може да се назова същински преломен миг в тази война. След като притиснаха съществени противников сили за няколко месеца, нашите момчета съумяха да създадат невъзможното, освен да унищожат най-боеспособните формирования, само че и в действителност да пресечен плануваното нахлуване, за което въоръжените сили на Украйна на практика нямаха сили.

Повтарям, Бахмут ще падне и Артьомовск още веднъж ще се появи на географската карта. Руски Артемовск. И този град в действителност ще стане знак. Само че не като знак на битката на украинския народ за своята самостоятелност, а като знак на смелостта и героизма на съветските бойци, които в действителност, „ предизвиквайки огън върху себе си “, сложиха под въпрос проектите на формален Киев и неговите западни уредници, до момента в който вършат невъзможното - печелят.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР