Факт е, че щастието е трудно, когато животът е лесен,

...
Факт е, че щастието е трудно, когато животът е лесен,
Коментари Харесай

COVID-19 ни накара да се борим за щастието си

Факт е, че щастието е мъчно, когато животът е елементарен, и най-сладко, когато е мъчно. Това съобщи психологът Ани Владимирова в границите на третия публичен диалог „ Щастието на нацията “ , организиран от сп. „ Мениджър “. Ето за какво не е изненадващо, че отчитаме растеж, въпреки и дребен, в националния показател на щастието, тъй като в края на краищата COVID-19 ни накара да се борим за това, което ни прави щастливи.

„ Хората започнаха да ценят менталното си здраве, да се стремят повече към връзка и сътрудник, в сравнение с към кариерно развиване. Хората осъзнаха какъв брой доста са самотни, какъв брой доста са несвободни “, сподели още тя.

Можем ли да се научим да бъдем по-щастливи?

" Никой не може да даде рецептата за благополучие, всеки би трябвало да я открие самичък за себе си “, безапелационна е Ани Владимирова. „ Ние обаче сме извънредно адаптивни и успяхме да открием позитивното в обстановката “ с COVID-19, добави писателят Александър Шпатов.

" Търсете щастието за себе си, с цел да можете да го покажете на своите деца ", да ги научите да бъдат щастливи, следвайки вашия образец, сподели още госпожа Владимирова.

Като персонална рецепта за благополучие Шпатов поучава да споделяме по-често „ благодаря “ на хората, които заслужават тази дума.

" Щастието е в очите на хората - търсете го в тях " пък, счита Калин Василев, един от актуалните апостоли за основаване на общности и създател на съдружие ТърновоRUNS. Липсата на локални общности продължава да тегли надолу съвкупния показател на благополучие и в тазгодишното изследване, стана ясно от показаните по време на събитието социологически данни.

А какво е за вас щастието?

Събитието се реализира с поддръжката на:  TELUS International ; BAT

Официален кафе сътрудник:  Costa

Комуникационен сътрудник:  INTERIMAGE

Медийни сътрудници на самодейността са : bTV, dir.bg, НПО Портал, Bloomberg TV Bulgaria Dnes.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР